Conform propunerii Autorităţii Electorale Permanente

Alegeri pentru primar în Vicovu de Sus, la 20 iunie

Foto: primaria-vicovudesus.ro

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie a.c., a alegerilor locale parţiale pentru primari în 30 de localităţi în care, potrivit informaţiilor furnizate de instituţiile prefectului, funcţia de primar este vacantă.

Între cele 30 de localităţi este inclus şi oraşul Vicovu de Sus.

Conform propunerii transmise de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai. Candidaturile pentru funcţia de primar vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie.

Lista localităţilor în care vor avea loc alegeri locale parţiale pentru primari în data de 20 iunie nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotărârilor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcţie de informaţiile noi ce vor fi comunicate de instituţiile prefectului, arată AEP.

În urma alegerilor din 27 septembrie 2020, Gheorghe Schipor a obţinut cele mai multe voturi, dar instanţele sucevene au respins valiadarea acestuia în funcţia de primar întrucât a fost condamnat şi nu are dreptul să deţină o funcţie publică.

Gheorghe Schipor, fostul primar al oraşului Vicovu de Sus, a fost condamnat anul trecut pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier din 2009. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: