Klaus Iohannis:

Le cer guvernanţilor mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut ieri guvernanţilor „mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică, mai multă responsabilitate”.

Şeful statului  a spus că partidele aflate în coaliţia de guvernare au trecut în aceste zile printr-un moment „mai dificil”. „Orice alianţă, în care lucrează împreună mai multe forţe politice, se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este – o situaţie în care Coaliţia şi Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declaraţii mai puţin inspirate, a fost unul bun”, a declarat şeful statului.

Acesta susţine că în această perioadă nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte. „În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliţie de guvernare, există diferenţe de viziuni şi dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naţionale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte şi eficiente soluţii pentru oameni. (…) Aşadar, le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetăţeanului”, a mai spus Klaus Iohannis.

El spune că oamenii vor politicieni care se implică şi care îşi asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alţii şi se victimizează. „Miniştrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, şi nu să provoace crize noi”, a mai declarat preşedintele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: