Dan Ioan Cuşnir:

Încă un an în care Primăria nu face nimic ca sucevenii să aibă locuri de parcare decente

> Ion Lungu a alocat pentru parcări de reşedinţă doar un milion de lei, în timp ce pentru două busturi alocă 300.000 de lei

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir, a susţinut într-un comunicat de presă că nici în acest an Primăria Suceava nu va face nimic pentru ca sucevenii să beneficieze de locuri de parcare decente şi dă în continuare vina pe PSD care, în urmă cu patru ani, s-a opus inventarierii unor locuri de parcare de pe spaţiul verde şi nu a împiedicat cu nimic modernizarea a peste 3.000 de locuri de parcare.

Nu există reguli şi viziune care să ducă la progres

„Ion Lungu crede că prin minciuni va putea să îşi acopere la nesfârşit incompetenţa şi impotenţa administrativă. De această dată îl scoate, din nou, la înaintare pe cel mai fidel colaborator, locotenentul său Lucian Harşovschi pentru a le livra sucevenilor minciuni şi demagogie electorală ieftină, în loc de reguli şi viziune care să ducă la ordine şi progres” a transmis Dan Ioan Cuşnir.

Potrivit acestuia, timp de doi ani, în perioada 2017-2019, viceprimarul Harşovschi i-a minţit pe suceveni spunându-le că PSD-ul s-a opus modernizării a 4.364 locuri de parcare.

„Adevărul este altul: Consilierii locali PSD s-au opus doar la inventarierea a aproximativ 1.000 de locuri de parcare care urmau să se facă pe spaţiul verde. Nimeni nu i-a oprit, nici măcar o zi, să modernizeze celelalte 3.364 locuri de parcare” arată liderul social-democrat sucevean.

El a menţionat că începând cu anul 2019, după schimbarea Codului administrativ, având în Consiliul Local Suceava majoritate, nu i-a oprit nimeni pe Lungu şi Harşovschi să modernizeze locurile de parcare.

„După încă 2 ani în care nu au făcut nimic pentru ca sucevenii să aibă locuri de parcare decente, în data de 19.04.2021, Harşovschi continuă derapajul de la adevăr şi de la bunul simţ şi a declarat acelaşi lucru, că PSD-ul a blocat modernizarea parcărilor. Repetăm până va pricepe şi Harşovschi: în perioada 2017-2019 consilierii locali s-au opus doar inventarierii celor 1.000 de locuri de parcare care impactau spaţiul verde dintre blocuri, iar în perioada 2019-2021 majoritatea PNL din CL Suceava a avut libertate deplină în a amenaja câte locuri de parcare doreau” a precizat Dan Ioan Cuşnir.

El spune că nici în anul 2021 sucevenii nu trebuie să aibă aşteptări prea mari în ceea ce priveşte parcările de reşedinţă, deoarece în buget, primarul Ion Lungu a prevăzut doar 1.000.000 lei pentru parcări, în timp ce a prevăzut 300.000 lei pentru două busturi, 2.500.000 lei pentru finanţarea echipei de fotbal aflată de mult prea mult timp în Liga a 3-a.

Avem nevoie  de oameni cu mentalităţi moderne

„Există două  tipuri de manageri, cei de succes care fac ca lucrurile să se întâmple şi cei incapabili care doar caută scuze pentru a-şi justifica impotenţa administrativă. Ioan Lungu timp de 17 ani şi Lucian Harşovschi timp de 11 ani, au făcut prea puţin, prea târziu şi de multe ori greşit pentru Suceava. În loc să fie preocupaţi de implementarea soluţiilor de succes, au pierdut timpul în a cauta falşi vinovaţi şi scuze pe care nu le cred nici măcar ei. Suceava are nevoie de oameni noi, cu mentalităţi aliniate vremurilor. Nu vor putea salva Suceava aceiaşi oameni care au blocat-o, adică Lungu, Harşovschi şi cei apropiaţi lor” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: