Principalele acţiuni culturale ale lui 2021, dedicate împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut întâlniri cu reprezentaţi ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi Mănăstirii Putna în vederea elaborării programului de activităţi dedicate aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna din 1871.

„În prima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava voi propune aprobarea unui parteneriat între Consiliul  Judeţean Suceava şi Mănăstirea Putna pentru realizarea unor acţiuni dedicate marii sărbători. Este dorinţa şi obligaţia noastră de a fi parte în realizarea acestui program, Consiliul Judeţean Suceava împreună cu  unităţile noastre de cultură, Muzeul Naţional al Bucovinei, Centrul Cultural «Bucovina», Biblioteca Bucovinei «I.G. Sbiera», precum şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT)”  a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că programul urmează să includă activităţi desfăşurate practic pe durata întregului an, „astfel încât putem spune că principalele acţiuni culturale din acest an se vor realiza sub egida 2021 –  Anul Serbării de la Putna – 150 ani”.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în program se vor regăsi activităţi diverse desfăşurate atât pe 15 august, când va fi organizată o serbare aniversară care să reamintească de Serbarea de la Putna din 1871, un congres studenţesc aniversar, iar pe durata întregului an vor avea loc manifestări culturale, ştiinţifice, vor fi realizate concursuri naţionale pentru tineri, publicaţii, materiale cu tema aniversării, un album aniversar, efigii din bronz ale organizatorilor Serbării de la Putna, expoziţii în care se vor regăsi o serie de exponate prezentate în premieră publicului, reconstituirea drumurilor către Putna parcurse la acea vreme de Mihai Eminescu şi de Ciprian Porumbescu.

Gheorghe Flutur a mai anunţat că, pentru întocmirea şi derularea programului, va propune un grup de lucru din  care să facă parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava  Niculai Barbă, administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, precum şi reprezentanţii instituţiilor din coordonarea CJ Suceava implicate în program.

În acest an, la 15 august, se vor împlini 150 de ani de la marea serbare organizată la Putna, unde au participat personalităţi de marcă ale culturii române, Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu, Ioan Slavici, A.D.  Xenopol. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI