În anul 2020

Muzeul Bucovinei a avut aproape 6,5 milioane de vizitatori online

>Înregistraţi au fost şi 118.623 de vizitatori direcţi, din taxele de vizitare adunându-se 798.966 de lei

Având în vedere restricţiile impuse de pandemia de Covid-19  în anul 2020, pe conturile de socializare ale Muzeului Satului Bucovinean, Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeului de Istorie, Muzeului de Ştiinţele Naturii şi Hanului Domnesc au fost făcute 1.169 de postări, a informat Muzeul Bucovinei, potrivit căruia acestea au fost vizualizate de 5.388.575 persoane.

Conform unei analize a Muzeului Bucovinei, în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2020 s-au organizat şi desfăşurat 117  manifestări culturale, 77 dintre ele fiind cuprinse în programul minimal. De precizat este că  în perioada de referinţă a fost organizată manifestarea cultural-ştiinţifică „Bucovina – file de istorie”, pe fondul crizei de sănătate publică continuând procedurile pentru restaurarea şi reorganizarea Muzeului de Istorie Siret, iar o serie de acţiuni culturale s-au derulat online.

Pe durata anului trecut, Muzeul Bucovinei a colaborat cu instituţii culturale din alte judeţe, respectiv din Bucureşti şi Alba Iulia, precum şi cu Muzeul de Arte Frumoase din Xi’an, China, fiind încheiate 26 de parteneriate cu instituţii din învăţământul preşcolar, şcolar, universitar şi academic.

În concordanţă cu informarea citată, în anul 2020 Muzeul Bucovinei a avut 118.623 de vizitatori direcţi, dintre care 17.314 cu bilete fără plată, iar 101.309 cu bilete cu plată. La aceştia se adaugă cei 6.421.781 de vizitatori online.

În 2020, sursele de finanţare au fost cele din prestări servicii, care au adus la buget 114.790 de lei, în timp ce aportul chiriilor a însumat 11.111 de lei. Din taxele de vizitare s-au adunat 798.966 de lei, iar din sponsorizări – 24.500 de lei.

Nu în cele din urmă, în informarea Muzeului Bucovinei se reliefează că, în vederea digitizării patrimoniului cultural naţional, în implementare se află proiectul „E-Cultura. Biblioteca digitală a României”, finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa 2, Acţiunea „Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: