Pe subiectul pregătirii de proiecte prin PNRR şi POR

Primarul Ion Lungu a discutat cu rectorul USV şi cu reprezentanţi ai unor unităţi de învăţământ preuniversitar

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, vineri, că a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, reprezentată de rectorul Valentin Popa, dar şi cu reprezentanţii a 12 unităţi de învăţământ preuniversitar, liceal şi gimnazial, pentru pregătirea de proiecte pe fonduri europene finananţate prin PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul Operaţional Regional – (POR).

Lungu a spus că în ceea ce priveşte colaborarea cu USV municipalitatea doreşte să fie partener în realizarea proiectului „Campus universitar Moara” în cadrul PNRR, pilonul III – România Educată – Învăţământ dual, tehnic şi profesional, în cadrul Zonei Urbane Funcţionale Suceava, din care face parte şi comuna Moara.

De asemenea, a precizat primarul, Primăria vrea să se asocieze cu USV şi CJ Suceava pentru proiectul „Tehno Parc Bucovina – Parc industrial zona Termica”, investiţie care poate fi promovată pe Programul Operaţional Regional – Axa nr. 1 – „O regiune mai competitivă, mai inovativă”, folosind şi clusterul de biotehnologie care a fost înfiinţat împreună cu USV şi Consiliul Judeţean.

În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ preuniversitar, Ion Lungu a menţionat că intenţia este de accesare de fonduri europene prin proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor având drept model clădirea Primăriei, pe Axa de finanţare prioritară nr. 5 – O regiune educată, în cadrul POR, inclusiv monitorizare energetică, dar este vizat şi un proiect pe componenta de digitalizare pe PNRR, respectiv achiziţionare de table electronice, cataloage electronice, carnete de elev electronice etc.

„Toate aceste proiecte vor fi prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană actualizată (SIDU) a municipiului Suceava la nivelul Zonei Urbane Funcţionale la care lucrăm în parteneriat cu Banca Mondială şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei” a mai arătat Ion Lungu.

El a precizat că municipalitatea îşi propune ca, până în data de 30 iunie 2021, să aibă finalizată această strategie actualizată, pentru a putea depune proiectele vizate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: