Dan Ioan Cuşnir:

De 6 luni este haos la Serviciul de Permise şi Înmatriculări

> Ce măsuri poate lua ministrul care nu a avut autoritate asupra propriului şofer, care a făcut accident după ce a depăşit pe bandă continuă zeci de maşini?

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat la News Bucovina că de 6 luni este haos la Serviciul de Permise şi Înmatriculări din Suceava, că de mulţi ani „Fabrica de permise” de la Suceava a fost tolerată, iar de 7 ani Suceava este pe primul loc în ţară la accidente mortale.

El a remintit succesiunea evenimentelor, arătând că, la 28 noiembrie 2020, 14 persoane şi un ofiţer DGA au fost reţinute în dosar, iar ulterior, la 14 martie, a fost reţinut şi şeful SIPI Suceava.

La 13 ianuarie, scms. Alexandru Duţuc a fost numit interimar, iar în 17 martie el şi-a dat demisia „onorabil şi pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei dezastruoase”. Iar în 24 martie este numit noul şef interimar Aurel Donciu, care este ridicat de DNA în 7 aprilie pentru audieri…

„În toată această perioadă, tinerii corecţi din Suceava suferă pentru că nu pot da examen pentru permis de conducere. De aproape 6 luni la Suceava este haos la Serviciul de Permise şi Înmatriculări. Este evident că actualul ministru de Interne, Lucian Bode, este depăşit. Ce măsuri poate să ia domnul Bode de la Interne dacă pe 1 septembrie anul trecut, când era ministrul Transporturilor, a fost implicat într-un accident provocat de şoferul care conducea maşina în care se afla dumnealui? Şoferul a depăşit zeci de autoturisme pe bandă continuă după care a provocat un accident. Ce autoritate poate avea domnul Bode ca şi ministru de Interne care nu a avut autoritate asupra propriului şofer?” s-a întrebat Cuşnir.

El a subliniat că cea mai gravă problemă este lipsa acută de cadre de calitate.

„Din teritoriu se trag semnale de mulţi ani, dar nu le ascultă nimeni. Cât timp am fost consilier judeţean, am activat în ATOP Suceava, iar inspectorul-şef al IPJ Suceava a tras semnale de alarmă în nenumărate rânduri. Sunt depăşiţi din punct de vedere al personalului. Este o lipsă a personalului de calitate” a spus liderul social-democrat sucevean.

El a argumentat că cel care a fost numit şef la serviciul din Suceava a fost adus din Maramureş şi a fost reţinut ulterior pentru corupţie.

La noi, oamenii cu experienţă sunt trimişi la pensie

Cuşnir a amintit că situaţia a fost generată de faptul că în perioada 2009-2010 s-au făcut restructurări de personal, dar şi pentru că se permite pensionarea la 50 de ani.

„La 50 de ani oamenii aceştia au experienţă maximă. Ce facem noi? Îi pensionăm. La fel şi în magistratură, judecătorii se pensionează la 50 de ani, dacă nu şi mai repede. În Marea Britanie nu poţi fi judecător dacă nu ai 50 de ani. Ţările civilizate folosesc experienţa acumulată de oameni, iar noi îi trimitem pe oamenii cu experienţă la pensie. De aceea ajungem să avem oameni nepregătiţi, oameni nepotriviţi în funcţii pe care nu le pot gestiona. Nu au autoritate” a spus Cuşnir.

El consideră că Suceava nu avea nevoie de cineva asupra căruia planează urme de corupţie din Maramureş să explice cum se organizează lucrurile.

„Suceava are nevoie de încredere în tinerii care cresc în Suceava şi care pot să conducă destinele acestui oraş şi ale acestui judeţ. Nu avem nevoie de tot felul de detaşaţi în acest judeţ. Avem suficienţi oameni de calitate în Suceava care trebuie lăsaţi să-şi facă treaba cu dăruire faţă acest judeţ” a mai spus Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: