Licitaţie pentru documentaţia modernizării celor 106 km de cale ferată între Pojorâta şi Ilva Mică

> Trenurile de călători vor circula cu 160 km/h

Căile Ferate Române (CFR) au lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesar modernizării liniei de cale ferată Ilva Mică (judeţul Bistriţa-Năsăud) – Pojorâta (judeţul Suceava), a anunţat CFR.

Este vorba despre subsecţiunea 2 a tronsonului Apahida – Suceava, cu o lungime de 106 km. În urma modernizării, viteza maximă de circulaţie va fi de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

CFR menţionează că „obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între cele două localităţi, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală şi Nord-Estică a ţării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătăţirea competitivităţii economice a României şi asigurarea condiţiilor necesare pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate pe reţeaua TEN-T”. De asemenea, contractul prevede şi atingerea unor importante obiective specifice, printre care CFR a menţionat:

> creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecţiunea analizată şi pe întreaga secţiune Apahida – Suceava; > îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerinţele europene.

Valoarea estimată a contractului este de 73.047.000 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportată de bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: