Nataţie, Cupa României

Sportivii suceveni au venit acasă încărcaţi cu medalii

La sfârşitul săptămânii trecute, la Târgovişte, s-au desfăşurat întrecerile din cadrul Cupei României 2021 la înot pentru senioare, tineret şi junioare.  Competiţia a fost programată în două etape, prima destinată fetelor, cea de-a doua, băieţilor.

Suceava a fost reprezentată la această competiţie de cinci sportive, Antonia Niţu, la categoria senioare, Maria Verciuc, la categoria tineret, şi Delia Ostafi, Oana Sauciuc şi Paula Boleacu la categoria junioare.

La capătul celor patru zile de concurs, sportivele pregătite de profesorul Cezar Moscaliuc au cucerit 15 medalii – una de aur, şapte de argint şi şapte de bronz.

„Sunt bucuros că după nouă luni «de navetă» la bazinele din apropierea Sucevei (Fălticeni şi Gura Humorului), sportivele sucevene şi-au doborât recordurile personale şi au urcat treptele podiumului de premiere la Cupa României. Chiar dacă sunt încă «mici» ca şi vârstă, junioare şi anul mic de tineret,  ele au reuşit să urce până în clasamentul senioarelor între primele 8 sportive din România. Le felicit şi sper ca să continue pe acelaşi drum ascendent prin muncă şi seriozitate. Din cauza pandemiei cu Covid-19, ritmul şi condiţiile de pregătire au fost absolut improprii înotului, dar mă bucur că sportivii noştri au rezistat”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

La aceeaşi competiţie, Cupa României, un parcurs foarte bun l-a avut şi înotătoarea  Axentioi Ilinca, legitimată la CSS Gura Humorului, care a obţinut două locuri trei la categoria junioare în probele de 200 mixt şi 200 fluture. Sportiva este pregătită la clubul humorean de antrenorul Gabriel Pînzaru.

Rezultate înregistrate de suceveni la Cupa României

Categoria junioare

Paula Boleacu – o medalie de aur la 200 fluture şi două de  argint la 100 fluture şi 50 bras

Delia Ostafi – două medalii de argint la 200 şi 400 liber şi două de bronz la 50 şi 100 liber

Oana Sauciuc – o medalie de argint la 200 spate

Categoria tineret

Maria Verciuc – o medalie de argint la 100 bras

Paula Boleacu – o medalie de argint la 200 fluture

Delia Ostafi – două medalii de bronz la 200 şi 400 liber

Oana Sauciuc – o medalie de bronz la 200 spate

Categoria senioare

Maria Verciuc – o medalie de bronz la 100 bras

Oana Sauciuc – medalie de bronz la 200 spate

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: