Ziua Mondială a Copiilor cu Sindrom Down a fost marcată în centrele DGASPC Suceava

Ca în fiecare an, Ziua Mondială a Copiilor cu Sindrom Down este marcată şi la nivelul serviciilor de specialitate din cadrul DGASPC Suceava, a anunţat directorul executiv al instituţiei, Georgeta Nadia Creţuleac. În mod tradiţional, se organizează diferite activităţi cu copiii, de-a lungul mai multor zile.

Astfel, începând cu data de 21 martie, în cadrul centrelor DGASPC Suceava au loc diverse acţiuni dedicate copiilor cu sindrom Down.

Această zi a fost un prilej pentru a conştientiza problemele cu care se confruntă cei ce suferă de această afecţiune şi de a găsi soluţii pentru a fi integraţi în societate.

La Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – apartament nr.10, fetele au purtat şosete desperecheate în semn de susţinere pentru persoanele cu sindrom Down. Asocierea cu şosetele se datorează asemănării cromozomilor cu nişte perechi de şosete.

Pe pagina de Facebook a DGASPC, au fost postate fotografii, în semn de solidaritate cu persoanele cu sindrom Down, care se caracterizează printr-o dezvoltare congnitivă, fizică şi comportamentală mai lentă, însă acest lucru nu le împiedică să fie foarte afectuoase, să facă sport, să meargă la şcoală sau să îmbrăţişeze o profesie, în funcţie de dezvoltarea abilităţilor. „Fii socksy pentru o zi!” este o campanie iniţiată Special Olympics România ce încurajează purtarea şosetelor desperecheate pe 21 martie, de Ziua Sindromului Down.

Ziua dedicată sindromului Down a fost marcată şi de beneficiarii Centrului de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, fiind, de asemenea, un prilej pentru a se conştientiza problemele cu care se confruntă cei care suferă de această afecţiune şi de a se găsi soluţii pentru a fi integraţi în societate.

În cadrul Centrului de Recuperare Neuropsihomotorie „Blijdorp – O nouă viaţă”, se desfăşoară Săptămâna Sindromului Langdon – Down în perioada 22-26 martie a.c., specialiştii DGASPC Suceava propunându-şi să realizeze o mică incursiune în viaţa şi activitatea copiilor şi tinerilor cu trisomie 21 din Blijdorp, în fiecare zi fiind dezbătută o tematică anume.

„O societate poate fi considerată civilizată în funcţie de cum îşi tratează copiii, bătrânii, persoanele vulnerabile, dar şi animalele şi mediul! Vă invităm să fim împreună,  parte la construirea unei societăţi civilizate pentru toţi copiii noştri şi pentru un viitor mai bun!” a transmis DGASPC Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: