Situaţia financiară de la EM Crucea a fost deblocată

Situaţia financiară de la Exploatarea Minieră (EM) Crucea a fost deblocată joi, după ce Ministerul Energiei a semnat contractul pentru preluarea materiei prime, astfel încât să fie permisă plata drepturilor salariale ale minerilor.

În aceste condiţii, urma să se efectueze transferul sumelor de bani reprezentând veniturile salariale pentru angajaţii EM Crucea.

Conducerea Sucursalei Suceava a CNU arăta joi după-amiază că este pregătită ca, imediat ce se va face viramentul, să trimită banii pe cardurile angajaţilor.

Directorul Sucursalei Suceava a CNU, Vasile Chiruţă, a declarat că minerii încă nu voiau să iasă din subteran, aşteptând ca banii să le intre pe carduri.

Atât el, cât şi directorul general al CNU au discutat cu protestatarii, asigurându-i că situaţia financiară a fost deblocată şi că în continuare e vorba doar despre proceduri bancare. Dar minerii au precizat că nu vor renunţa la protest până când nu primesc veniturile restante de două luni.

În aceste condiţii, s-a asigurat în continuare securitatea minei şi a personalului blocat pe perioada protestului.

Situaţia de la EM Crucea este însă mult mai complicată, pentru că exploatarea trebuia să intre în procedură de închidere încă de la începutul acestui an, întrucât licenţa de exploatare a fost valabilă până în 2020. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: