Primăria Suceava a început procedura pentru demolarea de garaje în Obcini şi str. Ştefan Tomşa

 > Se are în vedere eliberarea a circa 10.000 mp de teren în vederea construirii de parcări şi a unei grădiniţe

Primăria Suceava a declanşat procedurile legale în vederea demolării de garaje din cartierul Obcini şi de pe strada Ştefan Tomşa, în vederea construirii unei grădiniţe şi a unor parcări.

Consiliul Local Suceava urmează să dezbată şi să supună aprobării, în şedinţa din 25 martie, trei proiecte de hotărâre prin care se declanşează investiţii pentru construirea de parcări pe trei parcele de teren pe care se află în prezent garaje (şi pentru care nu vor mai fi reînnoite contractele încheiate de Primărie sau vor fi reziliate contractele cu durată mai mare de 31 decembrie 2021). Este vorba de o suprafaţă de 3.020 mp, limitrofă străzii Duzilor şi bulevardului Corneliu Coposu, de o alta de 1.538 mp, limitrofă străzilor Mesteacănului, Duzilor şi bdului Corneliu Coposu, şi de una de 4.512 mp, pe strada Ştefan Tomşa.

„Se aprobă exproprierea imobilelor  – terenuri/construcţii proprietate privată – ce fac obiectul coridorului de expropriere aferent investiţiilor de utilitate publică menţionate mai sus” se arată în proiectul de hotărâre a CL.

Se subliniază că hotărârea reprezintă decizie de expropriere în sensul art. 9 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, constituie titlu executoriu de drept şi se pune în executare directă, fără alte formalităţi, pentru predarea bunurilor imobile – terenuri/construcţii  –  atât faţă de persoana expropriată, precum şi faţă de orice alte persoane care pretind un drept în legătură cu bunul imobil expropriat. Eventualele contestaţii nu suspendă transferul dreptului de proprietate.

Printr-un alt proiect de hotărâre, Consiliul Local atribuie 1.666 mp pentru construirea unei grădiniţe în cartierul Obcini.

Construcţiile edificate pe aceste parcele de teren vor face obiectul unei acţiuni de demolare individuală sau colectivă, conform certificatelor de urbanism ce urmează a fi întocmite, se arată în textul proiectului hotărârii CL Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: