CL Suceava urmează să aprobe regulamentul de închiriere a trotinetelor electrice

> Utilizatorul trebuie să aibă cel puţin 16 ani şi să fie acceptat în sistemul EcoRide. Preţul este 0,4 lei/minut, iar viteza maximă recomandată, 15 km/h

Consiliul Local Suceava urmează să dezbată şi să supună aprobării, în şedinţa din 25 martie, Regulamentul de funcţionare a serviciului de închiriere al trotinetelor electrice achiziţionate de municipalitate.

Potrivit proiectului iniţiat de viceprimarul Lucian Harşovschi, trotinetele pot fi închiriate în intervalul orar 7-21.30, iar tariful de pornire va fi de 0,5 lei şi 0,4 lei/minut de folosire, dar nu mai mult de două ore. În cazul în care utilizatorul parchează trotineta în stand, preţul se reduce la 0,30 lei/minut.

Conform regulamentului, pentru a putea deveni utilizator de trotinetă, o persoană va trebui să descarce şi să instaleze pe smartphone aplicaţia Suceava-EcoRide, să completeze cu numărul de telefon pentru a primi un cont de activare provizoriu, după care va completa adresa de e-mail, urmând să trimită o fotografie cu cartea de identitate sau paşaportul şi un selfie, prin care dovedeşte că este aceeaşi cu persoana din cartea de identitate.  Administratorul serviciului va analiza în termen de 48 de ore corectitudinea datelor  şi va da acceptul pentru activarea finală a contului.

După obţinerea statutului de utilizator, persoana trebuie să ştie că durata de folosinţă a trotinetei este de maxim două ore, sub sancţiunea suspendării serviciului.

Trotinetele se blochează şi deblochează numai prin intermediul aplicaţiei Suceava – EcoRide. Deblocarea  trotinetei este posibilă  doar atunci când nivelul  bateriei  este de cel puţin  30%, cu o folosinţă ulterioară de aproximativ  15 minute.

Pe parcursul zilei, un utilizator are dreptul să utilizeze un număr nelimitat de trotinete, cu o durată maximă de două ore pentru o comandă. Dar nu este posibilă ridicarea altei trotinete atât timp cât utilizatorul nu a închis cursa cu trotineta ridicată anterior.

Serviciul de închiriere a trotinetelor va fi disponibil în lunile aprilie – octombrie, în funcţie de condiţiile meteo. Programul de funcţionare se poate modifica în funcţie de anotimp.

Conform regulamentului, trotinetele nu pot fi închiriate de persoanele care nu au împlinit 16 ani, nu pot fi folosite pentru transportul de pasageri sau animale de companie, pentru transportul de substanţe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase, pentru curse de trotinete sau evenimente de testare a acestora. De asemenea, spre a fi subînchiriate la terţi; în situaţii de vânt puternic, furtuni sau prin apă, de persoane  care sunt  sub influenţa  alcoolului,  a drogurilor,  a substanţelor  psihoactive,  a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora ori de persoane care depăşesc greutatea de 100 kg, conform recomandărilor de utilizare.

Utilizatorii sunt obligaţi să cunoască instrucţiunile afişate în standurile de trotinete, să respecte reglementările privind traficul rutier, să folosească trotineta doar pe raza stabilită prin aplicaţie, să folosească trotineta doar pentru transport, să se deplaseze numai pe pista pentru biciclete sau, în lipsa acestei piste, pe trotuare cu o lăţime corespunzătoare sau pe sectoarele de drum unde este permisă circulaţia bicicletelor.

Utilizatorului i se recomandă să nu depăşească viteza de 15 km/h, pentru siguranţa sa şi a trotinetei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: