Pentru proiectul parcului Şipote

Viceprimarul Teodora Munteanu solicită concurs de soluţii internaţional

Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu (USR) a transmis, joi, că salută deschiderea primarului Ion Lungu pentru concursul de proiecte privind amenajarea parcului Şipote şi că solicită organizarea unui concurs internaţional de soluţii, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR).

Într-un comunicat de presă, Teodora Munteanu a mulţumit Ordinului Arhitecţilor din România şi tuturor organizaţiilor profesionale, academice şi non-guvernamentale, precum şi tuturor cetăţenilor care s-au adresat în scris Primăriei, formulând sugestii şi recomandări privind proiectul de amenajare a parcului Şipote.

„Apreciez deschiderea domnului primar Ion Lungu pentru demararea unui concurs de soluţii privind proiectarea parcului Şipote. Apreciez, de asemenea, faptul că majoritatea partidelor din Consiliul Local au îmbrăţişat aceeaşi opinie” a adăugat viceprimarul USR.

Ea a subliniat că USR-PLUS a propus în programul electoral ca toate proiectele majore de arhitectură şi de urbanism promovate de municipalitate să fie atribuite în viitor doar prin concurs de soluţii şi că, prin această abordare, se ţine de cuvânt.

Este timpul ca profesioniştii să decidă

„Este timpul ca profesioniştii să decidă modul cum va arăta şi cum va funcţiona în viitor acest oraş, lăsând administraţiei locale doar sarcina de a obţine finanţare pentru investiţiile prezente şi viitoare. Ca lider al grupului consilierilor locali USR şi ca viceprimar al municipiului Suceava, voi susţine în Consiliul Local ca acest concurs de soluţii să fie organizat transparent, cu profesionalism, respectând cele mai înalte standarde în domeniu” a arătat viceprimarul Teodora Munteanu.

Ea a mai arătat că, pentru a se asigura participarea la concurs a celor mai buni specialişti din ţară şi din străinătate, trebuie ca Primăria, la rândul ei, să asigure un nivel de premiere „motivant şi echitabil”, un juriu „profesionist şi imparţial”, dar şi o „temă de proiectare impecabilă”, în deplin acord cu concluziile ce vor fi trase în urma consultării publice şi a consultării specialiştilor în domeniu.

„Consider că municipiul Suceava nu este cu nimic mai prejos decât municipiile Cluj-Napoca sau Timişoara, care au finalizat cu succes concursuri de soluţii organizate de foruri independente, acreditate profesional, precum Ordinul Arhitecţilor din România, prin departamentul OAR –  Concursuri” a adăugat Teodora Munteanu.

Ea consideră că Primăria Suceava trebuie să încheie un parteneriat cu OAR pentru organizarea unui concurs internaţional de soluţii pentru proiectarea parcului Şipote. „În acest sens, am iniţiat deja primele contacte cu reprezentanţii departamentului Concursuri al Ordinului Arhitecţilor din România, urmând ca în următoarea şedinţă de consiliu local să prezint date concrete despre condiţiile necesare perfectării unui astfel de parteneriat” a conchis viceprimarul Teodora Munteanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: