Asigurări din partea ministrului Cseke Attila:

Guvernul va acorda sprijin consistent proiectelor din judeţul Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a vizitat, vineri, lucrările de construire a unui bloc de locuinţe pentru medici, dar şi amplasamentele pentru viitoarele spitale, respectiv spitalul pentru copii şi spitalul de boli infecţioase, discutând şi despre proiectul subtraversării între spitalul nou şi spitalul vechi, a declarat că se vor găsi soluţii de finanţare pentru aceste proiecte importante ale Sucevei.

„Vreau să vă asigur că Guvernul va da un sprijin consistent pentru proiectele judeţului Suceava” a spus Cseke Attila.

El a amintit că miercurea trecută s-au aprobat  indicatorii tehnico-economici pentru sala polivalentă cu 5000 de locuri în municipiul Suceava, iar hotărârea de guvern a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

„Este o investiţie importantă, susţinută din bugetul de stat prin CNI, care se va ridica la 185 de milioane de lei” a spus ministrul.

El a menţionat că urmează ca Guvernul să se pronunţe, într-o şedinţă viitoare, pe indicatorii tehnico-economici vizând un nou cămin studenţesc la USV, investiţie preconizată la 131 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte investiţiile în domeniul sanitar vizate de autorităţile sucevene, el a spus că sunt „proiecte ambiţioase”.

„Dacă nu avem ambiţii şi nu avem vise nu putem să avansăm. Sunt proiecte mari, importante, dar eu cred că aşteptarea societăţii este ca aceste proiecte mari să se regăsească în realitate” a spus Cseke Attila.

Ministrul a subliniat că i-a asigurat şi pe preşedintele Gheorghe Flutur pe prefectul Iulian Cimpoeşu, şi pe primarul Ion Lungu că Guvernul va acorda o atenţie sporită pentru aceste investiţii, pentru că sunt necesare.

„Suntem în discuţii, iar Guvernul va aproba în perioada următoare proiectul de Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, unde vor fi posibilităţi de finanţare atât pe domeniul sănătăţii, cât şi pe alte domenii importante. Încercăm să găsim soluţii de finanţare pentru aceste proiecte importante pentru Suceava” a spus ministrul Dezvoltării.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat ministrului proiectele ce vizează construirea unui spital de copii şi a unui spital de boli infecţioase, dar şi nevoia realizării unui pasaj subteran între zonele dintre spitalul nou şi spitalul vechi.  Costurile se ridică la peste 160 de milioane de euro, a menţionat Flutur, care a subliniat importanţa acestor proiecte pentru sistemul de sănătate din zonă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: