Garda Forestieră Suceava a testat noul SUMAL 2.0

> S-au aplicat amenzi de 15.000 lei şi au fost confiscaţi 93 mc de lemn

Delegaţii Gărzii Forestiere Suceava şi poliţiştii suceveni au efectuat controale folosind aplicaţia mobilă SUMAL 2.0 Control, se arată într-un comunicat al Gărzii Forestiere.

Astfel, noul sistem a ajutat „la depistarea unor abateri grave” la o firmă silvică din judeţul Suceava, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 15.000 lei şi 93 mc lemn rotund răşinoase.

Garda Forestieră Suceava a precizat că, în ultima perioadă, a desfăşurat şi alte acţiuni de control în colaborare cu IPJ Suceava, fiind verificate aspecte precum: > existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele primare, în concordanţă cu documentele electronice care atestă provenienţa respectivelor volume; > modul de emitere/generare a documentelor aferente transporturilor de materiale lemnoase de la locul de recoltare, corectitudinea acestora, modul de raportare a datelor în programele informatice specifice; > existenţa şi corectitudinea informaţiilor furnizate în programul informatic pentru materialul lemnos expediat/transportat/recepţionat.

Garda Forestieră Suceava a anunţat că vine în sprijinul operatorilor care activează în sfera specifică domeniului forestier, prin implementarea unor măsuri de consultanţă oferite prin serviciul de Call Center, pe durata întregii săptămâni, inclusiv sâmbăta şi duminica. Prin acest serviciu se oferă sprijin tehnic de specialitate operatorilor economici, cât şi transportatorilor de materiale lemnoase.

Sursa citată susţine că noul sistem SUMAL 2.0 asigură „debirocratizarea operatorilor din domeniu” dar, totodată, este şi „un instrument eficient de control şi urmărire a trasabilităţii materialelor lemnoase”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: