Gianina Ursu (PLUS Suceava):

Biserica ar trebui să fie impozitată

Preşedintele Organizaţiei Municipale PLUS Suceava, Gianina Ursu, a vorbit recent, la News Bucovina, despre problemele controversate ale acestei perioade, privind finanţarea schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos, dar şi despre problema multinaţionalelor.

Ea a spus că se alătură parlamentarilor USR-PLUS care nu au fost de acord cu acordarea de subvenţii pentru schitul românesc de la Muntele Athos.

„Nu sunt de acord cu finanţarea schitului Prodromu de la Muntele Athos, pentru că schiturile de pe Muntele Athos ştiu că, în principiu, se autogospodăresc. Ştiu că sunt OK aşa cum sunt, nu cred că le trebuie un surplus de bani şi, în plus de asta, tot timpul am spus şi am să spun mereu că Iisus Hristos a intrat în Ierusalim pe un măgăruş. Exemplul pe care trebuie să-l aducă oamenii Bisericii este acela de umilinţă, de modestie, de smerenie. E în suflet credinţa, în inima noastră” a spus Geanina Ursu.

Întrebată dacă în viziunea ei Biserica ar trebui să fie impozitată, ea a răspuns: „Absolut. Orice activitate care generează venituri trebuie impozitată”.

Ea a mai arătat că un preot care ajută un credincios îl ajută din acest spirit creştin, „că suntem toţi oameni şi nu trebuie să ne condiţioneze iertarea păcatelor de plata unor indulgenţe”.

Totodată, întrebată despre situaţia multinaţionalelor din România, ea a arătat că nu înţelege de ce sunt rău privite.

„Eu ştiu discursul legat de multinaţionale. Ele trebuie să fie impozitate. E firesc să fie aşa” a spus Gianina Ursu.

Ea a arătat că a muncit în multinaţionale, atât în Canada, aşa cum a muncit şi în multinaţionale din România.

„Nu ştiu de ce există percepţia asta uşor negativă faţă de multinaţionale. Să ştiţi că multinaţionalele vin la pachet cu know-how, vin cu tot ceea ce înseamnă investiţie şi în resursa umană şi ele chiar aduc un plus. Gândiţi-vă câţi angajaţi sunt într-o multinaţională, ce învăţăm făcând şcoala de business din multinaţionale. Primii muguri de leadership i-am învăţat în multinaţionale” a declarat liderul PLUS Su-ceava.

Ea a spus că îi admiră pe producătorii locali.

„Din punctul meu de vedere, acolo trebuie să ne concentrăm, pentru că ei sunt cei care sunt mici şi mulţi şi aduc bani la bugetul local şi creează locuri de muncă. Sunt o mare susţinătoare a afacerilor mici, locale, pe care vreau să le încurajăm cât putem. Sunt un om de business, iar până la urmă înţeleg şi logica multinaţionalelor şi, cu toată sinceritatea vă spun, nu înţeleg de ce este opoziţia asta faţă de investiţii şi de multinaţionale” a arătat Geanina Ursu.

Liderul PLUS Suceava a subliniat că şi-ar dori să vină în judeţul Suceava multinaţionale care să facă investiţii, pentru că investiţiile înseamnă locuri de muncă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: