Senatorul PSD Ioan Stan:

Proiectele pe care PNL le promitea în campanie nu sunt prinse la finanţare în bugetul pe 2021

> Am depus amendamente pentru şoselele ocolitoare, tot ce înseamnă apă-canal, drumuri comunale, cămine, şcoli, grădiniţe, creşe, a transmis preşedintele PSD Suceava

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, la News Bucovina, că actuala guvernare nu va face nimic din ceea ce a promis în campania electorală.

Deja se vede în proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 că nu s-au inclus la finanţare proiectele pe care PNL şi le asuma în campania electorală.

„Cu emoţie am aşteptat acest buget. L-am răsfoit cap-coadă. Am intrat şi pe anexe, şi pe tot ce mai există acolo. Ne-am uitat în primul rând la promisiunile care au fost făcute în campania electorală la locale” a spus Ioan Stan.

El a arătat că s-a preocupat să vadă dacă există finanţare pentru centurile ocolitoare.

„Ne-au spus că vor face centuri la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Fălticeni. Înainte de proiectul de buget s-a făcut o declaraţie de către liderii PNL Suceava că de fapt nu vor apărea în buget, pentru că CNAIR şi Consiliul Judeţean au hotărât să revină toate Consiliului Judeţean, care le va duce la bun sfârşit prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Am văzut ieri (miercuri – n.red.) că un senator de USR şi o deputată de PNL spuneau că aceste centuri vor fi prinse în Autostrada Nordului. (…) Dacă ne luăm după ei, până când se vor face aceste autostrăzi, ne prinde 2030” a spus Ioan Stan.

El este convins că actuala guvernare nu are în vedere să realizeze aceste centuri ocolitoare.

„La Fălticeni, dacă vă aduceţi aminte, dl Flutur şi primarul Fălticeniului au spus: Aici vom face centura Fălticeniului. Nici nu-i prinsă domnule! Nici nu se mai pomeneşte de lucrul acesta” a declarat senatorul.

Ioan Stan a precizat că unul dintre amendamentele depuse de parlamentarii PSD de Suceava vizează asigurarea finanţării centurilor.

„Tabăra de la Bucşoaia, Aeroportul de la Floreni… Nu erau teme de campanie? Sau vor fi amânate pentru următoarea campanie?” a întrebat Ioan Stan.

El a arătat că parlamentarii PSD Suceava au depus amendamente pentru tot ce înseamnă apă-canal, drumuri comunale, cămine, şcoli, grădiniţe, creşe.

„În bugetul judeţului am văzut că le-au tăiat 6,1 milioane de lei de la drumuri judeţene. Guvernul PSD a dat, numai prin PNDL II, 230 de milioane de lei pentru drumurile judeţene şi sunt drumuri care nu au început nici acum, Mălini – Borşa, Panaci – Bilbor. După 2-3 ani, după ce au primit banii, aceste drumuri nu au început nici acum. Probabil că sunt puţine şanse ca aceste drumuri să fie duse la bun sfârşit” a spus senatorul Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: