Senatorul de Suceava George Mîndruţă, după discuţiile de la CNAIR privind Autostrada Nordului:

Este un drum care se va face, fiind pe lista celor în execuţie

> Urmează să fie semnate contractele pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice

Senatorul USR-PLUS Suceava George Mîndruţă, care a participat, miercuri, la sediul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la discuţiile privind realizarea Autostrăzii Nordului, a spus că urmează să fie semnate contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectului tehnic vizând tronsoanele Suceava – Vatra Dornei şi Vatra Dornei – Bistriţa.

El a menţionat că pentru tronsonul Bistriţa – Baia Mare licitaţia a fost contestată. Instanţa a admis contestaţia şi se aşteaptă motivarea instanţei, urmând să se stabilească apoi calea de urmat.

Senatorul a spus că pe tronsonul Suceava – Vatra Dornei proiectarea va include şi realizarea şoselelor ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, care vor fi parte a acestui drum de mare viteză.

George Mîndruţă a spus că drumul va avea 335 km şi că finanţarea va fi asigurată 85% din fonduri externe, 15% reprezentând cofinanţare naţională.

„Este un drum care se va face. Este pe lista drumurilor în execuţie” a precizat senatorul USR-PLUS de Suceava.

Pentru lotul 3 Vatra Dornei – Suceava, câştigătorul licitaţiei este Asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, cu preţul de 14.475.000 lei fără TVA, iar pentru lotul 2 Bistriţa – Vatra Dornei a fost desemnat câştigător ofertantul Explan SRL, cu preţul de 15.793.026,12 lei fără TVA.

Durata contractului pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic este de 18 luni, pentru toate loturile, de la emiterea ordinului de începere a proiectării. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: