Indusă în eroare de indicaţiile OMS

Primăria Suceava a cheltuit degeaba în jur de 400.000 de lei cu stropitul străzilor şi trotuarelor contra SARS-CoV-2

>După modelul Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, dar şi având în vedere situaţia deosebită în care se afla municipiul, s-a trecut la dezinfectarea străzilor cu nebulizatorul, operaţie care ulterior a fost declarată inutilă >„Am pus Diasil şi Ritmic să stropească oraşul cu acele tunuri, s-a cheltuit o căruţă de bani, după care a ieşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a spus că aceasta nu a avut niciun efect şi nu trebuia să se facă” arată primarul Ion Lungu

În proiectul de buget pentru anul 2021, capitolul Salubritate este creditat cu 22 de milioane de lei. Suma este mai mică cu 2,43 de milioane de lei în raport cu cea alocată în anul 2020 pentru colectarea, ridicarea, transportarea, depozitarea, selectarea şi recuperarea deşeurilor menajere din reşedinţa de judeţ. În primul rând, diminuarea sumei propuse este cauzată de schimbarea, de către Ministerul Mediului, a metodologiei de facturare a deşeurilor menajere selectate la operatorii autorizaţi, aceasta făcând obiectul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi şedinţei ordinare din luna februarie a Consiliului Local.

„Ca atare, se iau sume de la operatorii Diasil Service şi Ritmic Com pe care îi avem noi astăzi, bani pe care îi va încasa Primăria şi nu firmele respective, aşa cum era până acum. În acest sens, vom intra cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local, pentru a putea compensa aproximativ două milioane de lei reprezentând suma pierdută de operatorii de salubritate” a reliefat primarul Ion Lungu.

În cel de-al doilea rând, diminuarea bugetului rezervat activităţii de salubritate este explicată prin eliminarea unor cheltuieli specifice care au fost făcute în prima parte a anului 2020, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu SARS-CoV-2. Potrivit edilului-şef, după modelele oferite de Bucureşti, Timişoara, Cluj şi  Iaşi, dar şi având în vedere situaţia deosebită în care se afla municipiul la acea dată, s-a trecut la dezinfectarea străzilor cu nebulizatorul, operaţie care ulterior a fost declarată inutilă.

„Au fost alocate sume mari pentru pandemie. S-au stropit străzile, s-a folosit foarte mult material dezinfectant la punctele de colectare a deşeurilor şi la spălarea utilajelor care lucrau la salubritate. Am pus Diasil şi Ritmic să stropească oraşul cu acele tunuri, s-a cheltuit o căruţă de bani, după care a ieşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi a spus că aceasta nu a avut niciun efect şi nu trebuia să se facă. Sper ca în acest an să  putem gestiona mai bine problematica pandemiei şi, implicit, să cheltuim cât mai puţini bani din acest punct de vedere” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: