În judeţul Suceava se înmatriculează anual circa 20.000 de autovehicule

> Cererea a depăşit capacitatea de procesare. În prezent, parcul auto din judeţ se apropie de 280.000 de autovehicule

Şeful Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto, Alexandru Duţuc, a declarat la News Bucovina că principalul său obiectiv în funcţia pe care o ocupă este să găsească soluţiile care să ducă la îmbunătăţirea serviciilor oferite de structura pe care o reprezintă. El a specificat că îşi doreşte să se poată oferi servicii de calitate, cu timpi de aşteptare cât mai mici.

Duţuc a explicat că un serviciu civilizat se face pe baza unei programări prealabile, pentru a se evita situaţia ca o persoană să piardă o zi stând la o coadă.

El a recunoscut că în acest moment programările pentru înmatriculare sau schimbare permis sunt de peste câteva luni, dar că îşi doreşte un serviciu cât mai aproape de standardul european.

Duţuc, care evaluează situaţia existentă, a observat că persoane juridice au foarte multe programări, fiind vorba de firme care se ocupă de întocmirea dosarelor de înmatriculare.

El a arătat că în zona de înmatriculări situaţia a devenit dificilă din momentul în care cererea a depăşit capacitatea de procesare a ghişeului.

„Un angajat are o capacitate de procesare limitată. Dacă există mai multe cereri decât poate procesa, ceea ce nu poate procesa se va duce la o coadă, iar acolo vor începe să se adune cereri” a spus Duţuc.

El a arătat că în judeţul Suceava parcul auto a crescut constant, cu aproximativ cu 20.000 de autovehicule pe an.

Astfel, în 31 decembrie 2016 parcul auto al judeţului era de 194.712 autovehicule, în 2017 de 217.504 autovehicule, în 2018 de 238.198 autovehicule, în 2019 de 258.360 de autovehicule, iar în 2020 de 277.178 de autovehicule.

„Personalul pe care îl avem este acelaşi din 2018, fiind 3 ani în care parcul auto a crescut cu 60.000 de autovehicule” a spus Duţuc, menţionând că autovehiculele scoase din uz sunt radiate şi nu fac parte din evidenţă, dar că şi acestea presupun procesarea unor dosare.

El a precizat că a solicitat autorităţilor centrale suplimentarea schemei de personal.

Alexandru Duţuc a spus că situaţia este similară şi la permise auto, numărul posesorilor de permise crescând anual cu circa 10.000.

El a arătat că din totalul angajaţilor de la înmatriculări, o colegă este în concediu de maternitate, iar doi angajaţi suplinesc pe partea de examinări.

„Sper să reducem acest program în care se fac programările” a spus Duţuc, care a explicat că o soluţie temporară a fost preluarea în weekend a înmatriculărilor pentru persoane juridice, arătând că astfel s-a redus presiunea în timpul săptămânii, întrucât într-un weekend se procesează circa 1.200 de cereri de la persoane juridice.

„Nu voi putea să fac minuni, dar îmi doresc să îmbunătăţim calitatea serviciilor pe care le prestăm. Cred că în şase luni vom aduce aduce o îmbunătăţire” a spus Alexandru Duţuc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: