…În bucate

Mult îmi place ca, din când în când, să răsfoiesc revistele publicitare ale supermarketurilor, curios să aflu ce produse autohtone se mai găsesc între cele străine. Şi mare mi-a fost recent bucuria să constat că, într-o rubrică dedicată chiar brandurilor româneşti susţinute de o firmă nemţească, să citesc – puse sub tricolor şi cu indicaţia judeţului de origine – despre cârnaţi, şuncă, pulpe de pui, fasole verde, făină de grâu şi mălai, iaurt, brânzică (acesta va fi fiind un produs insuficient de matur ca să fie mare brânză), caş, pateu, peşte oceanic (de la o firmă cu deschidere la râul Dâmboviţa), muştar, lapte (de prin Ardeal, că plimbat e mai bun şi mai scump), oţet, salam vienez şi parizer ţărănesc (aşadar, devenit ţărănesc după ce odinioară nemţii l-au făcut franţuzeşte, ca la Paris!), ceaiuri medicinale, biscuiţi, ciocolată, vin şi vinars, apă minerală (plată şi cu bule), zacuscă, mazăre… Şi m-a străbătut un straşnic fior de patriotism local descoperind, între acestea, şi marfă de Suceava! Ce să fie, ce să fie?! Caşul, apa, biscuiţii?… Nu, că n-am notat-o mai sus, lăsând să vă fie de surpriză. Este sarea iodată recristalizată de Cacica (de la Salrom cu adresă de Bucureşti) Aşa-i că-i bine… şi-aşa? Păi cum ar fi fiind toate celelalte bucate fără un praf de sare?… Plus că vine şi în compensarea deficitului de iod.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: