Dosar penal şi un camion confiscat după o acţiune în trafic

> Camionul era încărcat cu rumeguş pentru care nu au fost prezentate acte

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că săptămâna trecută, conform Planului de acţiune „Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în cooperare cu lucrători de jandarmi şi specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvice Suceava, au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Au fost efectuate 51 de controale pe drumurile publice, 3 controale pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi 7 controale în fondul forestier şi la unităţi economice.

Ca urmare, au fost constatate 13 infracţiuni silvice, toate la Legea nr. 46/2008, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.930 lei, au fost confiscaţi 20 mc material lemnos şi a fost indisponibilizat un camion de transport, în valoare de 40.000 lei.

În data de 9 februarie, la ora 16.19, un echipaj de poliţie din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei a oprit  pe DN15C, pe raza comunei Boroaia,  un autocamion care transporta un container cu rumeguş. Conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de însoţire ale materialului lemnos, declarând verbal că nu le deţine. În continuare s-a procedat la interogarea aplicaţiei iWood Tracking, rezultând că pentru data, locul şi ora opririi nu fusese generat vreun cod valabil.

În continuare s-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde specialiştii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos (rumeguş) din mijlocul de transport, identificând 11,65 mc de rumeguş răşinoase.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase  în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, faptă prevăzută în Codul silvic.

Cei 11,65 mc de material lemnos (sortiment rumeguş răşinoase), în valoare de 1246,55 lei, au fost predaţi în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

Totodată, autocamionul, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost indisponibilizat de poliţişti.

„Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos” a subliniat IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: