În perspectiva restructurării centrelor rezidenţiale pentru persoane adulte cu dizabilităţi din judeţ

DGASPC Suceava organizează consultări cu organizaţii din domeniul social

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a judeţului Suceava a organizat în data de 11.02.2021 o întâlnire neformală pentru consultarea organizaţiilor neguvernamentale din judeţ în vederea găsirii unor soluţii viabile de finalizare a planurilor de restructurare a centrelor rezidenţiale pentru persoane adulte cu dizabilităţi şi cooptarea organizaţiilor neguvernamentale în acest proces, inclusiv contractarea de servicii sociale, crearea de noi servicii care să răspundă nevoilor beneficiarilor şi să contribuie la creşterea gradului de responsabilitate socială a societăţii civile, a informat directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac.

Potrivit sursei citate, au răspuns invitaţiei şapte entităţi ce activează în domeniul social: Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Fundaţia „Sf. Ierarhi Leontie şi Teodosie”, Asociaţia „Mila Creştină” Dolhasca, Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret, Fundaţia FARA, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă centrele rezidenţiale destinate persoanelor cu dizabilităţi, aflate în subordinea DGASPC Suceava, ale căror planuri de organizare au fost aprobate şi au obţinut sau sunt în curs de a obţine o nouă licenţă de funcţionare şi a fost semnalată necesitatea finalizării planurilor de restructurare pentru CRRN Costâna şi CRRN Sasca Mică. Totodată, s-au discutat atât soluţiile propuse în acest sens de către DGASPC Suceava, cât şi cele propuse de organizaţiile neguvernamentale participante la întâlnire.

Invitaţilor, în calitate de persoane juridice, li s-a solicitat prezentarea disponibilităţii referitoare la dezvoltarea de servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi, exprimarea interesului pentru colaborarea cu DGASPC Suceava, în vederea asigurării unor servicii de calitate pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. În acest sens, au fost exprimate nevoile şi resursele participanţilor.

După diseminarea informaţiilor în cadrul fiecărei organizaţii participante şi transmiterea de către DGASPC Suceava a informaţiilor care permit estimarea tipului de servicii sociale care ar răspunde cel mai bine nevoilor beneficiarilor de la CRRN Sasca Mică (locuinţe protejate, centre de abilitare şi reabilitare, centre de îngrijire şi asistenţă etc.) se va organiza o nouă întâlnire de lucru.

Organizaţiilor neguvermentale care nu au avut posibilitatea de a participa la întâlnire, dar sunt interesate de subiectele mai sus menţionate, DGASPC le transmite şi pe această cale invitaţia de a-şi exprima intenţia de colaborare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: