344 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 131 dintre ei erau în stare severă sau gravă

 În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 344 pacienţi cu Covid-19, iar numărul total al persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2 era 77, a anunţat luni Prefectura Suceava, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 era 17.918.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore  au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 12 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 579 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 193 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 70 se aflau în zona tampon,  iar 316 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

  Din cei 193 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 5 aveau forme uşoare de boală; 84  – forme medii; 90  – forme severe; 14 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (dintre ei, 2 pacienţi ventilaţi non-invaziv, iar 3 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 293 paturi libere, dintre care 39 pentru pacienţi Covid-19, 170 în sectorul non-Covid şi 84 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 6 paturi pentru pacienţi Covid; erau 24 ventilatoare libere, dintre care 15 pentru pacienţii Covid-19 şi 9 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 74 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 56 prezentând forme medii, 11 forme grave şi 2 pacienţi în stare critică), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus. Erau 14 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid se aflau internaţi 2 pacienţi, nefiind alte locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 25 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 16 cu forme medii de boală, 9 cu forme grave. Trei persoane erau internate ca  suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 24 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (19 cu forme medii de boală şi 5 cu forme grave) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 5 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (9 având forme uşoare şi 11 prezentând forme medii) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 9 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare şi 5 persoane cu forme medii de boală), fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 107 de locuri pentru bolnavi Covid-19 şi 107 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte de Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: