În buget vor fi bani pentru plata ratelor la proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”

> Confirmarea a venit pentru preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de la premierul Florin Cîţu

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în bugetul anului 2021 vor fi alocate sumele necesare pentru plata ratelor la proiectul judeţean de utilităţi „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, realizat printr-un împrumut de 86,3 milioane de euro de la Deutsche Bank, cu garanţii guvernamentale.

„Apreciez foarte mult deschiderea premierului Florin Cîţu faţă de problemele judeţului Suceava. Astăzi (marţi – n.red.), printr-o discuţie telefonică, mi-a confirmat că a ţinut cont de solicitarea noastră de a prevedea bani în bugetul anului 2021 pentru plata ratelor de capital şi a dobânzilor scadente în anul 2021 la Programul «Utilităţi şi mediu la standarde europene» pentru cele 57 de primării aflate în dificultate ca urmare a împrumutului pentru acest proiect” a transmis Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că premierul Florin Cîţu era familiarizat cu această „mare problemă a judeţului” Suceava încă de anul trecut, când era ministru de Finanţe.

„Ţin să îi mulţumesc pentru că ne acordă un sprijin vital pentru un număr mare de primării din judeţul Suceava” a adăugat Gheorghe Flutur.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, în numele celor împrumutaţii din cadrul celor două componente ale programului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, respectiv componenta gaz şi componenta termie, CJ a adresat o solicitare pentru sprijin în achitarea ratelor şi dobânzilor, unii dintre aceştia fiind deja datornici la Fondul de risc.

Scadenţele de plată pentru obligaţiile aferente creditului extern, rata de capital şi dobânda sunt pe 28 martie şi, respectiv, 28 septembrie al fiecărui an calendaristic.

„Am solicitat cuprinderea în bugetul anului 2021 a ratelor de capital şi dobânzilor scadente în anul 2021, în sumă totală de 29.077.521,72 lei, din care suma de 9.171.527,26 lei pentru componenta gaz, respectiv suma de 19.905,994,46 lei pentru componenta termie, menţionând că un număr mare de unităţi administrativ-teritoriale, parte din componenta termie, înregistrează datorii substanţiale la Fondul de risc, care centralizează suma de 7.744.339,59 lei” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: