Şi în luna februarie

Sucevenii pot cumpăra titluri de stat „Tezaur”

Începând de luni, 8 februarie a.c., Ministerul Finanţelor a emis trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul programului „Tezaur”, Administraţia Finanţelor Publice (AJFP) Suceava anunţând că acestea au „maturităţi” de 1, 3 şi 5 ani, la dobânzi de 3%, 3,30% şi, respectiv, 3,45%.

Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt la AJFP Suceava, informează că titlurile de stat au valoarea nominală de un leu, forma lor fiind cea dematerializată. Titlurile de stat în cauză pot fi cumpărate până la 24 februarie, de la unităţile Trezoreriei statului; până la 22 februarie prin Compania Naţională Poşta Română, pentru mediul rural, şi până la 23 februarie în mediul urban, tot prin această companie.

Conform responsabilului AJFP Suceava, dobânda este anuală, „plătibilă” la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat sunt transferabile şi, de asemenea, acestea pot fi răscumpărate în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, eligibile fiind persoanele fizice în vârstă de 18 ani la data efectuării subscrierii. Important de precizat este că a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de către persoanele fizice, investitorii având şi posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate. În acest sens, o cerere poate fi depusă doar în perioada de subscriere, în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat transferându-se moştenitorilor, în baza documentelor legale care le atestă respectiva calitate.

„Această alternativă de economisire se bucură de un interes crescut, câştigurile aferente fiind neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor, în calitate de emitent, vor fi utilizate la finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice” a explicat Oana Violeta Apetrea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI