Romeo Butnariu, şeful ITM

Pandemia de Covid-19 s-a răsfrânt negativ asupra activităţii inspectorilor de muncă suceveni

> Din cauza restricţiilor impuse în perioadele de carantină, de starea de urgenţă sau de cea de alertă, campaniile de control şi conştientizare nu au mai fost la fel de eficiente

În 2020, pe linie de sănătate şi securitate în muncă, inspectorii de muncă suceveni au avut 908 acţiuni de control, cu prilejul acestora fiind depistate 1.179 de neconformităţi în cazul cărora, de altfel, s-au dispus măsuri de eliminare.

Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, informează că în urma descinderilor la agenţii economici din judeţ, pentru neregulile şi abaterile de la legislaţia în domeniu, controlorii au dat 1.100 de amenzi, a căror valoare s-a ridicat la un total de 376.000 de lei.

„Sancţiunile contravenţionale principale sunt avertismentul şi amenda contravenţională. În funcţie de natura şi gravitatea faptei, inspectorii de muncă pot să aplice una sau mai multe sancţiuni contravenţionale complementare, cum ar fi anularea sau retragerea autorizării de funcţionare din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, sistarea activităţii sau scoaterea din funcţiune a echipamentelor de muncă cu probleme” a precizat Butnariu.

Conform inspectorului-şef, în cea mai mare parte a anului anterior, campaniile de control şi conştientizare, dar şi acţiunile specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost afectate de măsurile impuse la nivel naţional pentru prevenirea contactării noului coronavirus şi a răspândirii acestei infecţii. „Derularea acestora a înregistrat unele sincope determinate de apariţia pandemiei cu Covid-19 încă din luna februarie 2020, cu restricţiile impuse de perioadele de carantină, de stare de urgenţă şi de stare de atenţie din cursul întregului an, cât şi de acţiunile urgente şi prioritare stabilite la nivel central şi local pentru verificarea aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus” a subliniat şeful Inspectoratului Teritoriale Muncă Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: