În cadrul învăţământului dual

Practică în micro-fabrică de produse alimentare la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară

> „Vrem ca elevii să facă practică, să se califice la locul de muncă, în cadrul învăţământului dual” arată primarul Ion Lungu

 Contractul pentru Proiectul „Îmbunătăţirea structurii educaţionale prin reabilitarea şi modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară” a fost semnat, informează Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Potrivit acestuia, valoarea contractului este de 5,26 de milioane de lei, iar termenul de execuţie de 19 luni. „În ideea dezvoltării învăţământului dual, două colegii tehnice din municipiul Suceava sunt prinse pentru modernizare cu fonduri europene, respectiv cel de industrie alimentară şi «Petru Muşat»” reaminteşte Lungu. În ceea ce priveşte Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, primarul arată că prin finanţarea europeană nerambursabilă vor fi reabilitate mai multe imobile ale unităţii de învăţământ, în una dintre clădiri urmând a fi înfiinţată o micro-fabrică. „Vrem să facem o micro-fabrică modernă, în care elevii să facă practică, să se califice la locul de muncă, în cadrul învăţământului dual. Este un proiect modern, cu reabilitarea spaţiilor existente, cât şi prin amenajarea unui sistem fotovoltaic, cu panouri solare” a punctat Ion Lungu. Un proiect european de dezvoltare a învăţământului dual, a cărui valoare este de peste 1 milion de euro, este în curs de implementare, de asemenea, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, fostul Liceu Industrial Nr. 2, respectiv Grup şcolar de prelucrare a lemnului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI