Viorel Seredenciuc, despre autostrada A 7:

Specialiştii sunt cei care stabilesc traseul

> Primarii ar vrea ca descărcările să fie cât mai aproape de Suceava, de Fălticeni, de Rădăuţi…

Viorel Seredenciuc, consilier al preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat recent, la News Bucovina, că în cursul lunii februarie se va organiza o nouă întâlnire la Suceava privind traseul autostrăzii A 7. Atunci, din cele cinci variante expuse la ultima întâlnire, vor fi prezentate două, urmând ca apoi să fie desemnată varianta finală.

Seredenciuc a spus că, dacă se doreşte ca Suceava să aibă autostradă, toate instituţiile implicate trebuie să pună umărul.

„Traseul nu este încă stabilit. Am făcut o dezbatere la Consiliul Judeţean în care s-au luat în calcul cinci variante. Pe cele cinci variante, cele 15 instituţii din judeţul Suceava care îşi pot spune un punct de vedere şi-l vor spune. Două variante, aşa s-a discutat; s-ar putea să nu se poată face deloc, pentru că punctul final este Vama Muşeniţa, iar ucrainenii au spus că nu vor face la Muşeniţa vamă” a spus Seredenciuc.

El a explicat că preşedintele CJ Gheorghe Flutur a prezentat doar traseul pe care autorităţile locale sucevene îl consideră corespunzător pentru a soluţiona problema de trafic din judeţ.

„Nu a luat Stalin carioca în mână şi a spus că pe aici trece… A fost doar un punct de vedere al autorităţilor publice locale. Eu spun că a fost un punct de vedere corect, pentru că facem autostradă ca să treacă oameni pe autostrada respectivă, nu peştii de pe malul Siretului. Trebuie să fie o autostradă care să rezolve problema de trafic din judeţul Suceava” a spus Viorel Seredenciuc.

El a menţionat că proiectanţii şi CNAIR au cerut părerea Consilului Judeţean, pentru că autoritatea locală ştie cel mai bine situaţiile care pot interveni pe traseul unei autostrăzi.

„Vor fi exproprieri, posibile arii protejate, posibile zone inundabile. Cine le ştie decât autoritatea publică locală? Noi, dacă facem autostrada, o vom face împreună. CNAIR este cu finanţarea, dar mai departe tot ce înseamnă instituţional vom face împreună şi de aceea ne-au cerut să lucrăm împreună” a spus Viorel Seredenciuc.

El a mai arătat că, finalmente, traseul va fi stabilit de specialişti.

„Specialiştii vor stabili traseul, dar una din condiţii este gradul de utilizare. Cât mai mulţi oameni trebuie să folosească autostrada” a precizat Seredenciuc.

El a mai declarat că varianta propusă de preşedintele Gheorghe Flutur nu este varianta finală, ci este o propunere formulată în colaborare cu primarii din zonă, care ar vrea ca descărcările să fie cât mai aproape de Suceava, de Fălticeni, de Rădăuţi.

„Asta este doleanţa lor. Că se va putea sau nu se va putea vor spune mai departe oamenii care proiectează” a explicat Seredenciuc.

El a subliniat că este important ca lucrurile să se mişte cu viteză, pentru ca din 2022 să înceapă lucrările de execuţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: