Recomandările jandarmilor montani pentru turişti

> Jandarmii montani patrulează traseele turistice din judeţul Suceava şi sunt pregătiţi pentru intervenţii

Jandarmeria Suceava a anunţat, ieri, că jandarmii montani sunt prezenţi pe traseele turistice din judeţ, din moment ce vremea este neobişnuit de caldă pentru această perioadă, iar mulţi suceveni aleg să-şi petreacă timpul la munte.

Potrivit sursei citate, în zilele ce vor urma, jandarmii din cadrul posturilor montane de la Frasin, Gura Humorului, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni sunt pregătiţi să execute misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiunile montane şi pe traseele turistice şi să acţioneze pentru căutarea şi salvarea persoanelor care se află în pericol în zona de responsabilitate. De asemenea, aceştia vor continua să desfăşoare activităţi de informare, în contextul respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În scopul evitării unor accidente nedorite în zonele de munte şi pentru a fi în siguranţă, Jandarmeria Montană transmite turiştilor următoarele recomandări: > înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerarul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porţiuni periculoase), prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu, acolo unde acestea există; > plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece; > nu riscaţi să plecaţi singuri la drum şi alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup; > folosiţi numai traseele marcate şi nu vă abateţi de la traseu; > în cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii, puteţi solicita ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate, când s-a produs accidentul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: