Luminiţele din Bradul de Crăciun vor fi aprinse fără fast

> Parada militară de 1 Decembrie este anulată >„Ziua Naţională va fi marcată de oficialităţi, fără participarea publicului”, a precizat primarul Ion Lungu

 În 2020, inaugurarea iluminatului ornamental din perioada sărbătorilor de iarnă nu se va mai bucura de fastul cu care locuitorii municipiului Suceava erau obişnuiţi.

Primarul Ion Lungu anunţă că limitarea amplorii manifestării este impusă de criza de sănătate publică, cât şi de pericolul de răspândire a SARS-CoV-2. Astfel, butonul care va aprinde instalaţiile luminoase din Bradul de Crăciun de pe Esplanada Casei Culturii, precum şi pe cele din cartierele urbei, va fi apăsat sâmbătă seara, pe 28 noiembrie, la ora 18, de Ziua Bucovinei.

„Şi în acest an, vor fi aprinse luminile din Bradul de Crăciun şi iluminatul ornamental de pe străzi, dar fără fast” a precizat şeful municipalităţii.

Lungu arată că, în aceleaşi circumstanţe nefavorabile, ceremonialul dedicat Zilei Naţionale a României se va desfăşura, de asemenea, într-un cadru restrâns, marţi, pe 1 Decembrie, la ora 12, în Piaţa Drapelelor de lângă Palatul Administrativ al Judeţului Suceava. Accesul publicului nu este admis, la evenimentul solemn participând doar mai marii municipiului şi cei ai judeţului.

„Aşa sunt instrucţiunile de la «centru», o ceremonie restrânsă va fi şi în ceea ce priveşte sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Ziua Naţională va fi marcată de oficialităţi, fără participarea publicului. Nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute, astfel ca în anii viitori să putem sărbători cum se cuvine aceste momente importante” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: