Klaus Iohannis:

Fără paradă militară şi fără public la ceremonia de Ziua Naţională a României

Ceremonia de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale a României se va desfăşura fără paradă militară şi fără public, anunţă Iohannis.

În ce priveşte celebrarea Zilei Naţionale, Iohannis a spus că în acest „vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale, însă cu siguranţă vom fi împreună în spirit, ca o naţiune puternică mereu unită şi solidară atunci când în joc este chiar salvarea ţării”.

Astfel, autorităţile au decis ca ceremonia care are loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie „extrem de restrânsă”, cu invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical.

„Va fi aşadar o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi din păcate fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 decembrie”, a afirmat Iohannis.

Nu intenţionez să promovez instituirea unui aşa-numit lockdown după alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări că nu intenţionează să promoveze instituirea unei carantine la nivel naţional după alegeri. „Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa-numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Eu sunt pentru vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat pentru vaccinarea anti-COVID. Şeful statului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă se va vaccina public. „Dacă se crede că asta ar ajuta, cu plăcere. Eu sunt pentru vaccinare”, a spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: