Mănăstirea Humorului

Transport de lemne efectuat cu nereguli, depistat de poliţiştii suceveni

Un transport de materiale lemnoase cu mai multe nereguli a fost interceptat, luni, de poliţiştii suceveni, în urma unei sesizări făcute prin 112.

Pe raza comunei Mănăstirea Humorului a fost oprit camionul condus de un localnic de 42 ani.

Conducătorul auto a prezentat două avize primare de însoţire a materialelor lemnoase, ambele având coduri unice pentru autoutilitară pentru cantitatea de 16,58 mc lemn rotund molid şi brad, respectiv pentru remorcă, cu cantitatea de 25,08 mc lemn rotund molid şi brad.

Lemnul avea ca punct de încărcare Ocolul Silvic Stulpicani, iar punct de descărcare, depozitul unei societăţi comerciale din comuna Mănăstirea Humorului.

Astfel, s-a efectuat verificarea în baza de date a transportului, constatându-se că şoferul deţinea avize de însoţire pentru ansamblul de vehicule, însă administratorul societăţii comerciale a introdus greşit în aplicaţie numărul de înmatriculare al remorcii.

În aceste condiţii, s-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Gura Humorului pentru verificarea documentelor şi a cantităţii de material lemnos transportat, verificare ce a arătat că materialul lemnos transportat este conform cu cel menţionat în avizele de însoţire.

Cu toate acestea, angajaţii ISCTR Suceava au stabilit că ansamblul de vehicule depăşeşte gabaritul în lungime, cu 85 cm peste limita admisă de lege, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 250 lei.

Totodată, poliţiştii vor sesiza Garda Forestieră Suceava în vederea sancţionării administratorului firmei care a completat greşit formularul online a datelor privind transportul de material lemnos. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: