Din cauza Covid-19

Banii pentru activităţi sportive, educaţionale, sociale şi culturale rămân necheltuiţi

>Este vorba despre suma de 355.000 de lei, din totalul de 2,7 milioane de lei aprobat la început de an de CL Suceava

 În acest an, o parte din fondurile asigurate gratuit din bugetul municipiului Suceava nu va mai fi consumată. Aceasta deoarece, în urma publicării anunţurilor de participare la selecţiile publice de proiecte în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice ale municipiului Suceava pentru anul 2020, la unele subdomenii nu a fost înaintat niciun proiect. De asemenea, în contextul epidemiologic Covid-19, trei asociaţii au solicitat rezilierea contractelor, ca urmare a imposibilităţii susţinerii evenimentelor prevăzute în proiectele depuse. În total, este vorba despre 355.000 de lei, din fondurile de 2,7 milioane de lei aprobate la început de an prin hotărârea deliberativului municipal. Astfel, de la cultură şi educaţie nu vor mai fi cheltuiţi 110.000 de lei, iniţial banii fiind disponibili pentru activităţi folclorice de copii şi tineret, pentru activităţi recreative pentru copii şi tineret, pentru tipărirea de cărţi şi vernisaje de artă. De la subdomeniul social se reîntorc în buget 10.000 de lei, sumă destinată activităţilor educative de integrare în mediul social şi şcolar a elevilor cu situaţii familiale deosebite. În activităţi sportive nu vor fi cheltuiţi 235.000 de lei, respectiv 100.000 de lei de la fotbal, 50.000 de lei de la atletism, 45.000 de lei de la baschet, 20.000 de lei de la dans sportiv şi câte 10.000 de lei de la şah şi activitatea culombofililor.

Programul anual al finanţărilor din fondurile publice ale municipiului Suceava a fost aprobat prin HCL nr. 40 din 27 februarie a.c. Susţinerea financiară a sportului cu bani din bugetul local se face în baza Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile, aprobat de consilierii suceveni în conformitate cu ultimele modificări aduse Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000. Potrivit legislaţiei, finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activităţi non-profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile din bugetul municipiului Suceava sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, inclusiv asociaţiile, fundaţiile sau cultele religioase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: