Tuturor românilor, multă sănătate !

Ieri, 29 septembrie 2020, s-a sărbătorit Ziua Mondială a Inimii.

Scopul acestei zile este informarea populaţiei cu privire la principalele cauze de deces în lume şi în România, bolile cardiovasculare.

Numărul persoanelor care decedează din aceste cauze este în continuă creştere, anual înregistrându-se aproximativ 17 milioane de decese.

Bolile cardiovasculare au început să fie prezente şi la populaţia pediatrică, obezitatea fiind în strânsă corelaţie cu bolile cardiovasculare. În acest sens, în timpul mandatului am iniţiat personal legea privind Educaţie pentru sănătate – Nutriţia în şcoli, care a fost promulgată.

Învăţând să ne alimentăm sănătos de la cele mai mici vârste, cu siguranţă prevenim bolile cardiovasculare.

Ca membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, am susţinut şi continui să susţin legislaţia privind cele mai inovative tratamente, la standarde europene, pentru toţi românii.

Pentru Suceava am contribuit personal la dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RUN).

Cu ocazia acestei zile, le transmit tuturor românilor multă sănătate!

Dr. MARICELA COBUZ,

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: