Scade febra suceveană a construirii de locuinţe

> Faţă de intervalul corespunzător din 2019, în primele 7 luni ale anului 2020 în judeţ s-au eliberat cu 6,5% mai puţine autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale

Mai puţini locuitori ai judeţului Suceava se încumetă la construirea de noi locuinţe. Cel puţin aşa se poate concluziona din datele Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Suceava, oferit zilele trecute publicităţii. Potrivit acestuia, în luna iulie 2020, în judeţ au fost eliberate 251 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Conform analizei DJS, numărul autorizaţiilor de construire din această categorie a înregistrat o creştere cu 0,8% comparativ cu luna anterioară a anului în curs, un spor de 1,2% fiind consemnat şi în raport cu luna iulie 2019.

Buletinului statistic lunar relevă că din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale aferente lunii iulie 2020 din judeţ, 30,3% au fost eliberate în mediul urban, iar 69,7% în mediul rural.

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, judeţul Suceava deţine 31,8% din totalul de 790 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, eliberate în iulie 2020.

În celelalte judeţe componente ale regiunii, Iaşi are 29,7% din numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, Bacău – 13,4%, Neamţ – 12,3%, Botoşani – 5,3%, iar Vaslui –7,5%.

Datele Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava mai evidenţiază că, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, în judeţ s-au eliberat 1.271 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, valoare mai mică cu 6,5% faţă de numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale înmânate beneficiarilor în acelaşi interval din anul 2019. În judeţul nostru s-au înregistrat 6,1% din numărul total al autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale acordate în luna iulie 2020 la nivel naţional, pe total ţară fiind înregistrate 4.114 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: