Suceava

De luni începe umplerea instalaţiilor de încălzire centralizată

> Thermonet recomandă sucevenilor să verifice instalaţiile

 Distribuitorul de agent termic din municipiul Suceava, Thermonet, a anunţat, ieri, că în vederea pregătirii sistemului centralizat pentru furnizare a încălzirii în sezonul rece începe, de la 5 octombrie, umplerea instalaţiilor de încălzire din reţeaua secundară, inclusiv instalaţiile interioare ale blocurilor.

„Încărcarea instalaţiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având punctele termice la care sunt arondate şcoli, grădiniţe, cămine de elevi şi studenţi, instituţii medicale, ş.a.” a transmis Thermonet.

Distribuitorul le recomandă sucevenilor să verifice cu atenţie instalaţiile interioare din apartamente, casa scării şi subsolul blocului, pentru a evita inundaţiile cauzate de robinete de golire uitate deschise şi alte disfuncţionalităţi, ca urmare a eventualelor intervenţii neautorizate în instalaţii.

„Amintim că eventualele debranşări de la sistemul centralizat se pot realiza doar în sezonul cald, data-limită pentru intervenţiile în instalaţii fiind data de încărcare a instalaţiilor de încălzire (5 octombrie) şi că aceste debranşări sunt reglementate prin lege (Ordinul ANRSC nr. 91/2007). Fiecare solicitant trebuie să deţină, printre alte documente, avizul şi procesul-verbal de debranşare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoaşterea legalităţii debranşării şi achitarea de către cei în cauză a unor suprataxe şi amenzi” a precizat Thermonet. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Suprataxe si amenzi in valoare de maxim 1000 de lei din care se poate plati jumatate in termen de 15 zile.

    Dupa care ati scapat de belea!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: