Telemunca se mai face în Spania doar pe banii firmei

Angajatorii din Spania trebuie să plătească toate costurile generate de telemuncă, inclusiv utilităţile, echipamentele sau consumabilele necesare. Guvernul de la Madrid a stabilit, printr-o ordonanţă de urgenţă, care va fi noua legislaţie privind munca de acasă sau de la distanţă.

Guvernul spaniol vrea ca persoanele care lucrează de la distanţă să aibă aceleaşi drepturi ca şi angajaţii care se prezintă fizic la locul de muncă. De aceea, ordonanţa anunţată de cabinetul socialistului Pedro Sanchez impune obligaţia angajatorilor de a stabili un orar de muncă şi un program de odihnă care să nu fie perturbat de conexiunile constante prin Whatsapp sau email.

Legea nu se aplică persoanelor care lucrează la distanţă din cauza pandemiei, dar firma este obligată oricum să plătească toate costurile.

Noua legislaţie trebuie aprobată şi în Parlamentul spaniol şi intră în vigoare la 20 de zile după publicare.

„Această normă anunţă un val de reforme legislative ale Ministerului Muncii şi Guvernului Spaniei, adaptate la secolul 21. Este un adevărat proces de modernizare a noii paradigme din cadrul relaţiilor de muncă, care afectează modelul productiv al ţării. Va schimba totul. Va schimba structura negocierilor colective şi modul nostru de a munci”, explică Yolanda Diaz, ministrul Muncii din Spania.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: