Primarul Ion Lungu dă garanţii că vor fi luate cele mai corecte măsuri în secţiile de votare, astfel încât să se limiteze orice pericol de transmitere a SARS-CoV-2

 Primarul Ion Lungu a declarat miercuri că principalul examen de trecut în perioada următoare îl reprezintă alegerile locale, motiv pentru care a avut discuţii cu directorii de şcoli unde se organizează secţii de votare, dar şi cu directorii din Primărie care sunt implicaţi în organizarea alegerilor.

El a spus că principalele atribuţii în această organizare aparţin municipalităţii şi a solicitat directorilor de şcoli ca, începând de joi după-amiaza, să permită începerea amenajării secţiilor de votare, pentru că trebuie stabilite trasee şi de amenajat sălile de aşteptare. Primarul a explicat că în zilele de luni şi marţi se vor îndepărta amenajările şi se va face dezinfecţia sălilor din unităţile şcolare, astfel încât de miercuri să se poată relua cursurile.

El a menţionat că, „în mod normal”, toate cheltuielile legate de organizarea alegerilor trebuie decontate de guvern şi că speră să le poată recupera.

Ion Lungu a arătat că va putea fi pontat şi personalul auxiliar al unităţilor şcolare cu secţii de votare dacă va fi necesară suplimentarea persoanelor în vederea realizării cerinţelor pentru desfăşurarea procesului de votare.

Primarul a reamintit că în secţia de votare nu vor putea intra mai mult de cinci alegători şi că, ţinând cont de numărul membrilor din biroul secţiei de votare şi a personalului care se ocupă de votare, nu pot fi mai mult de 20 de persoane în acelaşi timp în secţia de votare.

El a arătat că dezinfecţia se va face la intrarea şi la ieşirea din secţia de votare.

Primarul a recomandat alegătorilor să vină cu pix de acasă pentru a semna în lista de alegător. De asemenea, a spus că este interzis ca, la secţia de votare, adulţii să vină însoţiţi de minori.

„Garantez sucevenilor că măsurile pe care le luăm vor fi cele mai corecte, în aşa fel încât să limităm orice pericol de îmbolnăvire, de transmitere a acestui virus, cu condiţia ca şi cei care vin la vot să respecte aceste reguli legate de mască, legate de distanţare” a declarat Ion Lungu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: