Fericire de-o zi

Subsemnatul Ştefan Săman, elev de şcoală primară din România, a trimis marţi o scrisorică învăţătoarei sale din România, care învăţătoare, cucerită de mesaj, a postat scrisorica pe o reţea de socializare. Care scrisorică, în mai puţin de 24 de ore, a devenit virală, întrunind peste 3.600 de reacţii şi aproape 9.000 de distribuiri, dovadă că rugămintea elevului şi răspunsul învăţătoarei au fost mult apreciate. Dar ce-a scris Fănel?! „Doamna Învăţătoare, Subsemnatul Ştefan Săman, vă rog, în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne daţi vinerea teme. Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului.” Potrivit postării sale, învăţătoarea s-a resimţit mai întâi „blocată”, iar apoi, fiindcă ea îi încurajează pe elevi „să îşi spună opinia”, a dat de înţeles că „cel puţin” pentru mâine nu-i va da teme lui Fănel (sau întregii clase?). „Se aprobă! Motivarea este FOARTE TARE!” a notat învăţătoarea în colţul din stânga-sus al misivei.

De-acum oare să credem că Fănel, fericit de izbânda sa, va dori peste câţiva ani să fie scutit de trigonometrie ori să i se permită să evite o teză? Să ne închipuim că, mai târziu, va vrea să intre la facultate fără examene? Să ne imaginăm că va cere un post de bugetar (poate chiar într-un minister) doar dând un telefon cui trebuie?… Categoric, nu! Mai frumos e de presupus că, vineri, Fănel va începe să citească o cărticică nouă, se va distra pe computer cu nişte jocuri educative, va face mişcare în aer liber şi va mânca sănătos, ca să crească mare şi frumos.

(Şefu’, să ştii că eu duminică vreau să-mi iau liber!)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: