Gheorghe Flutur, după ce a semnat contractul pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a judeţului Suceava în perioada 2021-2027:

Se va ţine cont de autostrăzile A 7 şi A 14

> Între obiective se numără creşterea acoperirii cu servicii către populaţie şi digitalizarea administraţiei publice

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marţi, cu reprezentantul firmei bucureştene Synesis Partners, Florin Tache, contractul pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a judeţului Suceava în perioada 2021-2027.

Contractul are o valoare de 1,2 milioane de lei, este finanţat prin POCA, iar lucrarea urmează să fie finalizată în data de 16 decembrie 2021.

După semnarea contractului, Gheorghe Flutur a spus că este o lucrare extrem de importantă, în condiţiile în care strategia actuală de dezvoltare a judeţului se încheie în acest an.

„Şansa a fost că am lucrat în primul mandat de preşedinte de consiliul judeţean la strategia judeţului şi avem experienţă în ceea ce înseamnă punerea în aplicare a unei strategii pentru judeţ” a spus Flutur.

El a menţionat că procedurile pentru desemnarea firmei care să execute strategia au fost începute de CJ Suceava din 16 iunie şi că mai multe judeţe şi oraşe din România sunt în acelaşi stadiu.

Flutur a menţionat că judeţul Vaslui şi-a stabilit această strategie, dar că judeţul Suceava are un contract care prevede realizarea mai multor obiective.

„Suceava are un contract ambiţios, cu mai multe puncte. Faţă de strategia de dezvoltare este vorba şi despre digitizare, formarea de personal care să urmărească aplicarea strategiei şi de rolul Consiliului Judeţean, pentru că trebuie urmărită pas cu pas respectarea acestei strategii” a spus Flutur.

El a menţionat că doreşte ca strategia să se facă în baza consultărilor cu populaţia, cu instituţiile, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă.

„Aş porni de la o realitate care se întâmplă astăzi: Suceava, în perspectiva a două importante autostrăzi, Autostrada Nordului şi autostrada A 7. Va trebui să se ţină seama şi de autostrada Iaşi – Tg. Mureş. Una este să discutăm de Fălticeni la 20 km de autostradă sau Vatra Dornei la 60 km de A8, sau de alte oraşe, pentru că se schimbă complet priorităţile” a spus Flutur.

El a subliniat că în tema de proiectare a solicitat reprezentantului firmei creşterea calităţii serviciilor furnizate către populaţie, creşterea acoperirii cu servicii şi întocmirea unui registru al utilităţilor, astfel încât să fie cadastrate străzile, reţelele de apă, de canalizare, diguri, reţele electrice, reţele de gaz metan, de asemenea să se aibă în vedere acoperirea reţelelor de telefonie.

„Discutăm de dezvoltare economică. Eu sper într-o întoarcere a tinerilor acasă. Odată cu deschiderea parcului industrial, să dăm locuri de muncă” a spus Flutur, care a adăugat că un obiectiv important al dezvoltării economice este ca materia primă să fie procesată în judeţul nostru.

„Să găsim cele mai bune soluţii, primăriile să se consulte cu noi, iar noi cu ei când au iniţiative şi acţiuni care să corespundă strategiei generale de dezvoltare a judeţului Suceava” a conchis Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: