Municipiul Suceava

O piaţă angro nouă pentru producătorii autohtoni

>„Aceasta va fi amenajată la intrarea în Suceava, în aşa fel încât maşinile care vin din partea de sud a ţării să nu mai intre în oraş” anunţă primarul Ion Lungu >Actuala piaţă se întinde pe doar 35 de ari, comercianţii reclamând că nu sunt lăsaţi să-şi vândă marfa inclusiv pe străzile şi trotuarele din exterior

Primăria Suceava lucrează la proiectul unei noi pieţe angro de legume şi fructe pentru producătorii din judeţ şi din ţară. Primarul Ion Lungu a declarat că, în acest sens, a avut întrevederi cu autorităţile din comunei Moara, cu care urmează a se intra într-o asociere. Astfel, unitatea teritorial-administrativă vecină va participa cu 3 hectare teren din preajma DE 85, la intrarea dinspre Fălticeni în reşedinţa de judeţ. La rându-i, prin contractul de asociere, Primăria Suceava va asigura fondurile necesare pregătirii lucrărilor. „Am discutat acest lucru cu domnul primar din Moara, să ne asociem, pe fonduri europene, să facem o piaţă modernă, frumoasă. Aceasta va fi amenajată la intrarea în Suceava, în aşa fel încât maşinile care vin din partea de sud a ţării să nu mai intre în oraş, să rămână pe DE 85” a reliefat Ion Lungu, menţionând că se va accesa o finanţare europeană nerambursabilă în cadrul Zonei Urbane Funcţionale. Reamintim că piaţa angro pentru legume şi fructe a municipiului Suceava fost inaugurată în iunie 2005, aceasta funcţionând în spatele societăţii comerciale MES şi în dreptul gării din Burdujeni. La momentul respectiv, investiţiile au fost de 300.000 de lei, alte 200.000 de lei cheltuind-se în 2006. Întrucât actuala amenajare se întinde pe doar 35 de ari, de-a lungul timpului comercianţii au reclamat la Primărie că nu sunt lăsaţi să-şi vândă marfa inclusiv pe străzile şi trotuarele din exteriorul acesteia. Piaţa cu pricina a revenit în actualitate pe fondul fundamentării „participative” a bugetului Sucevei, procedură prin care locuitorii oraşului pot face propuneri de finanţare a unor proiecte importante ale comunităţii. Unul dintre acestea avea în vedere lărgirea şi asfaltarea drumului, precum şi a parcărilor din piaţa angro de legume şi fructe din Burdujeni. Proiectul a fost declarat neeligibil deoarece depăşea alocarea de maxim 100.000 de euro, prevăzută prin regulamentul bugetului „participativ”, necesarul fiind de un milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: