Cea mai intensă perioadă pentru Salvamont Suceava: peste 20 de intervenţii în 6 săptămâni

Salvamont Suceava a făcut bilanţul celei mai aglomerate perioade a sezonului estival din acest an.

Astfel, în intervalul 1 august – 15 septembrie, salvatorii din cadrul Salvamont Suceava au acordat asistenţă de specialitate la două evenimente sportive – un concurs de alergare montană şi unul de ciclism montan –, unde au fost în total şapte intervenţii.

Pe lângă aceasta, s-a mai intervenit în opt situaţii pentru acordarea primului ajutor şi transport şi la cinci solicitări de căutare şi recuperare a unor persoane rătăcite.

Pe lângă măsurile specifice de prevenţie, s-au degajat arbori de pe potecile turistice de pe două trasee din munţii Călimani şi Suhard.

Salvamontiştii suceveni atrag atenţia: „În continuare, prognoza este favorabilă activităţilor montane, dar nu uitaţi că ziua este în scădere, iar variaţiile mari de temperatură impun un echipament adecvat”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: