Spitalul Judeţean

Cele patru noi săli de operaţie ar urma să fie finalizate până la sfârşitul lui octombrie

> Managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că aparatura medicală pentru dotările aferente este deja achiziţionată

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, medicul Alexandru Calancea, şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul lunii octombrie să fie finalizate lucrările la cele patru noi săli de operaţie ale blocului operator al unităţii.

El a declarat că termenul avansat iniţial pentru finalizarea lucrărilor a fost 15 septembrie, însă din cauza „unor întârzieri argumentate” ale constructorului, termenul de finalizare s-a prelungit puţin.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii octombrie totul să fie gata” a precizat Alexandru Calancea.

Managerul SJU Suceava a menţionat că aparatura necesară dotării şi funcţionării celor patru noi săli de operaţie este deja achiziţionată.

El a subliniat că noile săli de operaţie vor avea, fiecare, aproximativ 60 mp, suprafaţă ce va permite ca în timpul unei operaţii să poată interveni chiar şi câteva echipe chirurgicale la un pacient, dacă va fi nevoie, inclusiv intrarea în timpul intervenţiei şi cu altă aparatură, spre exemplu radiologică.

„Vor fi săli ultramoderne, avem deja aparatura, aşteptăm finalizarea lucrărilor pentru a o putea amplasa” a mai spus medicul Alexandru Calancea. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: