Contrabandă cu ţigări la Straja

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un nou caz de contrabandă cu ţigări la frontiera cu Ucraina. Contrabandiştii, de 16, 17 şi 24 ani, au reuşit să fugă pe teritoriul ucrainean, unde au fost reţinuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi dimineaţa, poliţiştii de frontieră au observat trei persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul ţării, în zona localităţii Straja, transportând în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au încercat să-i reţină, însă cei trei au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul Ucrainei, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Ulterior s-a stabilit că aceştia transportau 7.998 pachete cu ţigări, în valoare de 46.800 lei.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, care au reuşit să-i reţină pe cei trei contrabandişti şi au indisponibilizat un autoturism marca Volvo cu numere de Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Vest al Serviciului Pazei Frontierei din Ucraina, în total au fost reţinute trei persoane.

Este vorba despre tineri de 16, 17 şi 24 ani din raionul Storojineţ, prinşi cu ajutorul unui câine-poliţist.

Ulterior, poliţia de frontieră ucraineană a găsit şi autoturismul marca Volvo menţionat de Poliţia de Frontieră Suceava. Sursa citată precizează că în autoturism nu au fost găsite ţigări, însă autorităţile verifică legalitatea aflării maşinii pe teritoriul ucrainean.

Cei trei tineri sunt cercetaţi administrativ, pentru traversarea ilegală a frontierei, mai arată sursa citată. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: