Unităţile şcolare din Siret şi Salcea au cerut aprobare pentru a trece în scenariul roşu

Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă”

> După Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava, a trecut în scenariul roşu şi Colegiul „Mihai Băcescu” din Fălticeni

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, ne-a declarat că şi în alt colegiu din judeţ cursurile se desfăşoară începând de miercuri exclusiv în mediul online, timp de 14 zile.

Anuţei a spus că la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni cursurile se desfăşoară online, timp de 14 zile, după ce 4 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

El a precizat că şi unităţile şcolare din Salcea, care iniţial aveau aprobat scenariul verde, au solicitat aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică pentru trecerea la scenariul roşu după ce au fost confirmate câteva cazuri de Covid-19, iar în cursul zilei de miercuri au efectuat testul RT-PCR toate cadrele didactice din acestor unităţi, fiind aşteptat rezultatul analizelor.

 Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că în condiţiile în care în oraşul Siret rata de infectare cu noul coronavirus este 3,07 la 1000 de locuitori, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din localitate au solicitat DSP Suceava aprobarea pentru trecerea la scenariul roşu începând de joi, respectiv Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” şi Şcoala Gimnazială „Petru Muşat”, cu cele două structuri de învăţământ preşcolar.

Anuţei a menţionat că Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava activitatea didactică va continua în scenariul galben, în condiţiile în care cele două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice au fost confirmate înaintea de începerea anului şcolar.

Reamintim că activitatea didactică la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava se desfăşoară exclusiv online timp de 14 zile după ce câteva cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus. De asemenea, Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava a stabilit scenariul roşu pentru începerea anului şcolar.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, ne-a declarat că, de la începutul lunii septembrie, în judeţ au fost confirmate 39 de cazuri pozitive de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice şi 7 cazuri pozitive în rândul personalului nedidactic şi auxiliar.

Ea a precizat că două cazuri pozitive au fost confirmate la cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr.4 Suceava, respectiv de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: