Prin proiecte comune

Primarul Ion Lungu vrea să unească Suceava cu Ipoteşti

>„Există foarte mulţi cetăţeni care lucrează şi au copiii la şcoală în oraşul nostru şi, de aceea, trebuie să asigurăm condiţiile necesare” arată edilul-şef, menţionând că, la capătul celălalt la urbei, în obiectiv este şi reabilitarea drumului Suceava – Lipoveni

În perioada următoare vor intensificate demersurile pentru amenajarea trotuarului dintre municipiului Suceava şi Ipoteşti. Primarul Ion Lungu informează că un proiect aprobat este deja „pe rol”, acesta vizând, pentru început, strada Parcului. Intervenţiile nu se vor opri doar la acesta, în atenţie fiind şi alte elemente de infrastructură. „Cu siguranţă vom uni cele două localităţi şi nu doar cu trotuarul, ci prin modernizarea întregii infrastructuri” arată ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Ion Lungu reliefează că, în cadrul zonei urbane funcţionale (ZUF), prin asociere cu Ipoteşti vor putea fi promovate proiecte comune pentru accesarea de finanţarea europeană nerambursabilă disponibilă în programarea 2021-2027.

„Există foarte mulţi cetăţeni care lucrează în oraşul nostru, au copiii la şcoală în municipiu şi, de aceea, trebuie să asigurăm condiţiile necesare” precizează Lungu. El evidenţiază că, în alt capăt al municipiului, în obiectiv este şi reabilitarea drumului Suceava – Lipoveni, intervenţii demarate în trecut, dar care acum bat pasul pe loc. Lungu spune că, în vederea asigurării continuităţii, s-au purtat discuţii cu reprezentaţii minorităţilor naţionale din zonă, astfel încât să fie atacate posibilităţi guvernamentale de alocare de fonduri de la bugetul de stat. Însă, din nefericire, arată primarul, a intervenit şi dezechilibrul financiar provocat de criza de sănătate publicată SARS-CoV-2. „Din păcate a venit această epidemie. Demersurile au stagnat, se pare, şi din cauza crizei bugetare care este la nivel guvernamental şi care se resimte şi pe plan local. Avem acest drum între priorităţile noastre. Am început să facem o porţiune la Iţcani, pe strada Lipoveni, şi sper să-l finalizăm” a precizat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. A adus Suceava in stadiul de targ subdezvoltat depopulat , de 15 ani nu a facut decat pavelele (lui) si plombe adaugitoare si acum cerseste iarasi votul pentru” malai ” …….

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: