Lucrările la centura Rădăuţiului au avansat la 86%

> Potrivit şefului administraţiei judeţene, investiţia va fi finalizată în acest an, urmând a oferi municipiului o nouă perspectivă de dezvoltare

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, ieri, stadiul lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, în special în ceea ce priveşte conectarea acesteia cu drumurile judeţene din zonă, şi a salutat faptul că firma constructoare a avansat foarte mult.

„Stadiul fizic al lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi este de 86%” a spus Flutur.

El a arătat că firmele care construiesc centura au făcut un progres foarte mare, fiind finalizat deja un sens giratoriu, cel de la Horodnic de Sus.

Flutur a spus că va fi finalizat foarte repede şi sensul giratoriu ce face legătura cu drumul Gălăneşti – Putna. Încă patru sensuri giratorii sunt pregătite pentru asfaltare.

„S-a asfaltat o porţiune de 14 km din 16,7 km” a declarat preşedintele CJ Suceava.

Flutur a mai spus că firma de construcţii a avansat în ce priveşte lucrările de terasamente, dar că mai sunt câteva probleme legate de exproprieri, pentru mutarea unor conducte de gaz metan.

Situaţia a intrat în linie dreaptă

„Situaţia a intrat în linie dreaptă aici. Mă bucur foarte mult că şi-au concentrat utilajele constructorii şi, aşa cum au promis, în această toamnă, la acest sfârşit de an, Rădăuţiul va avea centura ocolitoare funcţională” a spus Flutur.

El consideră că această investiţie este un mare câştig pentru zonă.

Flutur a amintit că încă din 2010 a iniţiat acest proiect. Atunci, împreună cu ministrul Transporturilor de la acea dată, Radu Berceanu, a discutat la faţa locului traseul acestei şosele.

„Această şosea de centură a devenit realitate” a spus Flutur, care a subliniat că în 2012 s-a finalizat licitaţia pentru desemnarea constructorului, iar apoi, timp de 6 ani, nu s-a mai făcut nimic.

„Nu vreau să mai dau vina pe nimeni, dar populaţia ştie de ce. Din 2018 s-au început lucrările, iar în acest an guvernul a alocat bani” a spus Flutur.

El a mai declarat că experţii au verificat această investiţie, întrucât urmează să fie decontată pe fonduri europene, şi că de la sfârşitul acestui an municipiul Rădăuţi va avea centură ocolitoare şi o nouă perspectivă de dezvoltare. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: