Introducerea încălzirii în bazar a fost câştigată de o asociere de firme sucevene

>Lucrările vor începe anul acesta, iar instalaţia va fi realizată în varianta „apă caldă”, cu aeroterme interioare şi perdele de aer cu rol de diminuare a pătrunderii frigului

 Licitaţia pentru execuţia lucrărilor aferente proiectului „Instalaţii pentru încălzire în Complexul comercial Bazar” din municipiul Suceava a fost adjudecată.

Potrivit primarului Ion Lungu, licitaţia a avut un singur ofertant, respectiv asocierea firmelor sucevene Con Bucovina, Loial Impex şi Ada Procons. Valoarea contractului depăşeşte cu puţin 19 milioane de lei, lucrările urmând a se desfăşura pe durat a 2 ani.

„Vom demara lucrările în acest an. Acestea au fost întârziate din cauza coronavirusului, în primăvară bazarul fiind închis două luni şi jumătate” a declarat Ion Lungu, primarul.

Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi de Consiliul Local în şedinţa ordinară a lunii august 2020. Astfel, obiectivul a fost scos la licitaţie pentru un totală de 22,21 de milioane de lei, echivalentul aproximativ 4,5 milioane de euro. Conform HCL, în etapa I, 2020-2021, era prevăzută alocarea sumei de 5,51 de milioane de lei, pentru perioada 2022 – 2023 estimată fiind una de 12,87 de milioane de lei.

Conform sursei citate, instalaţia de încălzire va fi realizată în varianta „apă caldă”, cu aeroterme montate la interior şi cu perdele de aer cu rol de diminuare a pătrunderii frigului. Agentul termic ar urma să fie furnizat de societatea comercială Thermonet, prestatorul serviciului de transport, distribuire şi furnizarea a energiei termice în sistem centralizat.

„Sunt prevăzute foarte multe instalaţii, aeroterme, perdele de aer, detectoare de fum şi altele. Încercăm să aducem cât mai repede încălzirea în bazar” sublinia, la momentul respectiv, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: